Gümüşhane Muhtarlar Dernek Başkanı Gürbüz Demir’den seçimlerle ilgili önemli uyarı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Muhtarlar Dernek Başkanı Gürbüz Demir’den seçimlerle ilgili önemli uyarı

Giriş Tarihi: 19 Ekim 2023 - 21:23

Son Güncelleme: 19 Ekim 2023 - 21:23

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir, oy taşımalarıyla ilgili köylerde yaşanabilecek ciddi sıkıntıları gündeme getirdi.

Gümüşhane’de 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama programı kapsamında son etkinlik Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen yemek programıyla gerçekleştirildi.

Sema Doğan Yaşam Alanında düzenlenen ve Vali Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu ve kamu kurumlarının müdürlerinin katıldığı programa Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir’in yaptığı konuşma damga vurdu.

Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) tarafından muhtarlara yönelik yapılan sunumun ardından gerçekleştirdiği konuşmasında muhtarlık müessesesinin 1829 yılında kurulduğunu ve o tarihten bugüne devletle vatandaş arasında bir köprü vazifesi gördüğünü kaydeden Demir, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nün ilan edilmesiyle ilgili emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür etti.

“Oy transferleri nedeniyle ciddi sıkıntılar var”

“Bugün bizim günümüz, bizim bayramımız” sözleriyle başladığı konuşmasında son zamanlarda meydana gelen oy taşımalarıyla ilgili köy ve mahallelerde ciddi boyutta sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Demir, “Vatandaş köyle hiç alakası yokken uzak yerlerden, çevre illerden muhtar seçilebilmek için oy transferi yapıyor. Bu da köylü arasında ciddi boyutta sıkıntılara yol açıyor. Korkarım ki seçim gününde veya öncesinde veya akabinde köylerimizde bu gibi sıkıntılar nahoş olaylara dönüşmesin inşallah. Temennimiz budur. Burada siz muhtarlarımıza çok büyük görevler düşüyor arkadaşlar. Köylerimizde böyle bir olay olduğu zaman emniyet güçlerimize, valiliğimize konuyu en kısa zamanda aktarmanız lazım. Sezdiğiniz anda, tereddüt ettiğiniz anda hemen bunu yetkili mercilere bildirin ki olay büyümeden müdahale edilsin” dedi.

“Muhtarlıklar kapatılsın” söylemleri bizi son derece rahatsız ediyor”

Konuşmasında son zamanlarda gerek yazılı basında gerek sosyal medya üzerinden muhtarlıkların kapatılması yönünde çok sayıda talep geldiğini ve buna karşın bu konuda gerek bakanlıklarla gerek konfederasyon nezdinde girişimlerde bulunduklarını ifade eden Demir, “Muhtarlık müessesesi 1829 yılında kurulmuş ve hala devam ediyor. İki dönem muhtarlıklar kapatılmış ancak daha sonra muhtarlıklara acil ihtiyaç görüldüğünden tekrar açılmış. İlk seçimle gelen kurum muhtarlıklardır. Demokrasimizin temel taşı, ana taşı, beşiği dediğimiz muhtarlıklardır. Şimdi soruyoruz buradan: Bu muhtarlıklar kapatılsın diyen arkadaşlar acaba bunu bilinçli mi diyorlar yoksa muhtara olmayacak bir işi düştü de işi görülmediğinden dolayı mı diyorlar? Kimin hangi sıkıntısı oldu gecenin saat 12’sinde, 2’sinde, 3’ünde muhtarın kapısını çaldı veya telefonuna alo dedi de muhtar ona cevap vermedi, önüne geçip gidip derdine çare aramadı. Onun için bu konuşmalar, bu yazılan, konuşulan, medya üzerinden, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar bizi son derece rahatsız ediyorlar. Herhalde bunu yapan insanlar devletimizin başındaki insanlar kadar da akıllı değiller. Sayın Cumhurbaşkanımız muhtarlarımıza her türlü imkanı sağlıyor, sosyal haklarımızda büyük iyileştirilmeler yapıyor, maaşlarımızda iyileştirilmeler yaptı. Bunları devlet yetkililerimiz bu kadar düşünemiyor mu da çıkıyor birisi orada “muhtarlıklar kapatılsın” diyor. Bu söylemler bizi son derece rahatsız ediyor. Devlet büyüklerimiz nasıl uygun görürlerse biz de onların her türlü yapacağı işlere, çıkaracağı kanunlara boynumuz kıldan incedir.” ifadelerini kullandı.

Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Emir Osman Yılmaz da “Bugün bizim günümüz, 19 Ekim. Cumhurbaşkanımızın bize hediye ettiği güzel bir gün. Şu anda ülkemizin içinde bulunduğu durum, Filistin’de kardeşlerimizin zalimin zulmü altında ezildiği bir gün. Bugün de sadece bu organizasyonu bizler için gerçekleştiren Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza ve tüm ekiplerine teşekkür ediyoruz. Muhtarlar Günü’nde bizi onur ettiniz” dedi.

Vali Alper Tanrısever ise Cumhuriyetin kimsesizlerin kimsesi olduğunu, muhtarların da o kimsesizlerin kimsesi olması gerektiğinin altını çizerek, “Devletimizin, hükümetimizin, vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu bütün her şeyi sizler vasıtasıyla yapacağız. Allah’ın izniyle birlik ve beraberliğimizi devam ettireceğiz. Birlik ve beraberliğimizi sağlandığı sürece de bize hizmet dayanmaz diyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum. Gününüz kutlu olsun” diye konuştu.

Kaynak: gumusuhane.gen.tr

image_print

HABERLER