GÜMÜŞHANE MUHTARLARI KORONA MÜCADELESİNDE AKTİF GÖREVDE - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE MUHTARLARI KORONA MÜCADELESİNDE AKTİF GÖREVDE

Giriş Tarihi: 30 Mart 2020 - 9:55

Son Güncelleme: 30 Mart 2020 - 9:55

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir yazılı bir açıklama yaparak Gümüşhane Muhtarlarının koronavirüsle mücadelede aktif görev yaptıklarını belirtti.

Başkan Gürbüz Demir’in açıklaması şöyledir:

“Ülkemizi ve bütün dünyayı saran koronavirüs (covid 19) hastalığı ile milletçe büyük bir mücadele veriyoruz.

Gümüşhane Muhtarlar Derneği olarak bu mücadeleye en etkin şekilde katkı veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz.

Bu bağlamda;

Muhtarlar derneği olarak gece gündüz demeden muhtar üyelerimizle 24 saat hep ayakta kalarak durumun önemi ve ciddiyeti hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirmekteyiz.

Köy ve mahallelerimizde bulunan 65 yaş üstü vatandaşlarımızı tespit edip ihtiyaçlarını belirleyerek onlara yardımcı olmak ve sağlıklarını korumak için üstün gayret sarf etmekteyiz.

Vefa Sosyal Destek Grubu ile 24 saat irtibatta olarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için azami gayret gösteriyoruz.

Muhtarlarımız tarafından il dışından köylere gelenler tespit edilip gerekli bilgileri Jandarma’ya bildirip karantinaya alınması gerekenler sıkı takip edilmektedir.

Muhtarlar olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaktayız ve bütün bunların yanı sıra köylerimize ve mahallelerimizde gelecek olan hizmetleri de ihmal etmeden takip ediyoruz.

Bu salgın hastalıkla mücadelede ne gerekiyorsa yaparak devletimizin ve özellikle de sağlık çalışanlarımızın işini kolaylaştırdığımızın farkındayız.

Özellikle yaşlılarımızın bir çınar olduğunu ve bu çınarlarımızı kaybetmemek için canla başla mücadele edeceğimizin bilinmesini isteriz.

Bu konuda sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Evden çıkmanın ne derece riskli olduğu konusunda ve sosyal mesafenin korunmasında vatandaşlarımızı uyararak durumun ciddiyetini dilimiz döndüğünce anlatmaktayız.

Bütün bu çalışmalar yürütülürken de kurallara uymayanları uyararak, ısrar edenleri ise ilgili kurumlara bildirip tedbir alınması yönünde de bir sorumluluğumuzun olduğunun bilincindeyiz.

Bu vesileyle bir an önce ülkemizin bu salgın hastalıktan kurtulması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekmekteğini ifade ediyoruz.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hasta olanlara acil şifalar diliyoruz.

Bu hastalıkla mücadele eden başta sağlık personelimize, güvenlik güçlerimize ve bütün kurumlarımıza teşekkür ediyoruz bir an önce bu salgından kurtulmamız için dua ediyoruz. Saygılarımla.”

image_print

HABERLER