GÜMÜŞHANE POLİSİ’NDEN ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ONURUNA YEMEK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE POLİSİ’NDEN ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ONURUNA YEMEK

Giriş Tarihi: 10 Nisan 2017 - 22:52

Son Güncelleme: 10 Nisan 2017 - 22:52

Türk Polis Teşkilatı’nın 172. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, 10 Nisan 2017 Pazartesi günü Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.

Polisevi’nde düzenlenen yemek programına, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Faruk Akıncı, kurum müdürleri, şehit aileleri, gaziler, emekli polisler ve Emniyet Teşkilatı mensupları katıldı.

Yemekte yaptığı konuşmaya, bütün şehitlerimize rahmet dileyen Vali Okay Memiş, Emniyet Teşkilatı’nın mazisinin şan ve şerefle dolu olduğunu dile getirerek: “En son 15 Temmuz darbe teşebbüsünde hayatlarını hiçe sayarak bu darbe teşebbüsünün geri püskürtülmesinde de, darbe teşebbüsünün gerçekleşmemesinde de kahraman Polis Teşkilatının çok büyük faydası var.  Tabi ki bu başarıda yine aziz Türk Milletinin kararlığı ve yine darbeye kesinlikle karışmamış olan yüce Türk Silahlı Kuvvetlerinin mensuplarının da kararlılığını unutmamak gerekir.” diye konuştu.

Polislik mesleğinin zor tarafları olduğuna dikkat çeken Vali Okay Memiş: “Her meslekte şehadet mertebesine ulaşamazsınız. Ama özellikle silahlı birimlerde, kolluk kuvvetlerinde belki de mertebelerin en yücesi olan şehadet mertebesine ulaşma durumunuz da vardır. Diğer taraftan polisimiz toplumun en zor tabakasıyla muhataptır. Yani suç işleyen veya suç işleme ihtimali olan sorunlu kesimi ile muhataplar. Sarhoş olur, berduş olur, hırsız olur, katil olur, yan kesici olur. Bunları yakalayıp adalete teslim etmek polisin, kırsalda da jandarmanın görevidir. Onun için diğer mesleklerden daha zordur.” dedi.

Polis ve asker üniformasının şanı, şerefi olduğunu vurgulayan Vali Memiş: “Taşıdıkları üniforma vatandaşın gözünde devleti, belki de diğer mesleklerden çok daha fazla temsil eder. Onun için hem polis hem de asker üniformasının şanı, şerefi vardır. Ayrı bir değeri vardır. Her meslek çok değerlidir ama üniforma taşıdığınız için devleti temsil etme kapasiteniz daha yüksek. Onun için Emniyet Teşkilatımız belki diğer mesleklerden daha fazla adil olmak zorundadır, insanlara daha fazla eşit davranmak zorundadır. Daha fazla vatandaş odaklı olmak zorundadır. Polisimiz adaletli olmalıdır, polisimiz şefkatli olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Polisin suçlulara karşı hukukun öngördüğü şekilde sert ve caydırıcı olması gerektiğini dile getiren Vali Okay Memiş: “Bu çok önemli dengedir. Kimseye haksızlık etmemeli, kimseyi kayırmamalıdır. Kimseyi siyasi düşüncesine, felsefi inancına, zenginliğine, fakirliğine, etnik durumuna, dini görüşüne göre ayırt etmemelidir. Çünkü anayasamıza göre insanlarımız kanunlar karşısında eşittir. Adaletli idareden daha değerli bir şey yoktur. Devletin temeli adalet üzerine kuruludur. Bunun için sizler bunlara riayet ederek hareket etmelisiniz.” açıklamasında bulundu.

Gümüşhane’nin Türkiye’nin en güvenli illerinden bir tanesi olduğunu belirten Vali Okay Memiş: “Asayiş bakımından Türkiye’nin ilk 3 illinden bir tanesiyiz. Bunda sizlerin gösterdiği performans çok önemli. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizim insanımızın milliyetçi, muhafazakar, vatanına, milletine ve mukaddesatına bağlı yapısı bizim işimizi kolaylaştırıyor.” şeklinde konuştu.

Gümüşhane’nin kırsal kesiminde terörle mücadeleye yönelik çabanın hala devam ettiğinin altını çizen Vali Memiş: “Bu anlamda her türlü tedbirimizi almış durumdayız. Bu tedbirlerimiz artarak devam edecek. Kendi mülki hudutlarımızda hiçbir yasa dışı terörist unsur bırakmaksızın mücadelemiz devam edecek.” dedi.

(KAYNAK: GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ)

image_print

HABERLER