GÜMÜŞHANE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ “KENE” İÇİN SAHADA... - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ “KENE” İÇİN SAHADA…

Giriş Tarihi: 26 Nisan 2018 - 20:02

Son Güncelleme: 26 Nisan 2018 - 20:02

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü kenelerden bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Hastalığı ( KKKA) na karşı  vatandaşları bilinçlendirmek için bu yıl da eğitim çalışmalarına hız verdi.

Toplum Sağlığı Merkezi tarafından koordine edilen ve uygulanan çalışmalarla “halk eğitimleri, sağlık personeli eğitimleri, din görevlisi-muhtar eğitimleri, okul eğitimleri” şeklinde çeşitli faaliyetler yürütülüyor.

25 Nisan 2018 tarihinde Kelkit Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Ünlüpınar Beldesi’nde  yerel ve ulusal basın temsilcilerinin de katılımıyla eğitim programı gerçekleştirildi.

Kelkit Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Salih Birkan Arı  belde merkezinde bulunan bir kahvehanede toplanan ve aralarında Belediye Başkanı Aziz Nas’ ın da bulunduğu vatandaşlara hastalığın bulaşma yolları, belirtileri, alınması gereken önlemler konusunda bilgiler verdi. Daha çok karşılıklı soru-cevap şeklinde   gerçekleşen eğitime ilginin yoğun olduğu gözlendi.

Ayrıca; TSM Başkanı Dr. S.Birkan Arı,  medya temsilcilerinin sorularını cevapladı. ARI yaptığı  konuşmada KKKA hastalığının Gümüşhane  için önemini yitirmeyen bir  halk sağlığı sorunu olduğunu söyleyerek vatandaşlarımızın yapılan uyarıları dikkate alması konusunda uyarıda bulunuldu.

(Kaynak: Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü – 26.04.2018)

 

image_print

HABERLER