GÜMÜŞHANE SAĞLIK SEN’DEN GÜMÜŞHANE İÇİN KINAMA - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE SAĞLIK SEN’DEN GÜMÜŞHANE İÇİN KINAMA

Giriş Tarihi: 28 Mart 2018 - 8:32

Son Güncelleme: 28 Mart 2018 - 8:34

Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde görev yapan bir uzman hekimin bir hasta yakını tarafından saldırıya uğraması üzerine Sağlık – Sen Gümüşhane Şube Başkanı Yunus Yılmaz 27 Mart 2018 Salı günü bir kınama mesajı yayımladı.

Konuyla ilgili olarak Sağlık sen Gümüşhane Şube Başkanı Yunus Yılmaz  yaptığı açıklamada; Gümüşhane Devlet hastanesinde hastalara şifa dağıtmak ve dertlerine derman olmak  için canla başla görev yapan  doktor arkadaşımıza saldırıda bulunulduğunu söyleyen Yılmaz; her türlü küfür, hakaret ve tehdit içerikli sözlerin sarf edildiği üzücü bir olay yaşanmış olup, olayı engellemeye çalışan başka bir hasta yakını da fiziksel saldırıya maruz kalmıştır. Sağlık çalışanlarının kanayan yarası olan bu çirkin olayı kınıyoruz. Çalışanlarımıza yönelik yapılan sözlü ve fiili saldırılar  sağlık çalışanlarımızın  motivasyonunu bozmakta ve şifa bekleyen diğer vatandaşlarımızın da tedavisinde mağduriyete sebep olmaktadır. Bu tür talihsiz olaylara rağmen sağlık çalışanlarımız  her türlü koşulda vatandaşlarımızın sağlığı için gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor,  mesleklerini güven içinde ve huzurla yapmak istiyorlar dedi.

Şube Başkanı Yunus Yılmaz; Sağlık-Sen Gümüşhane Şubesi olarak, hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddete maruz kalan tüm sağlık çalışanları adına son derece endişeliyiz. Her zaman dile getirdiğimiz gibi, Sağlık Bakanlığı bu konuda yasal düzenlemeleri acil olarak hayata geçirmelidir. Kutsal bir görevi yerine getiren sağlık çalışanlarımıza uygulanan şiddeti halkımızın da tasvip etmediği muhakkaktır dedi.

Sağlık çalışanlarının kanayan yarası olan bu çirkin saldırıyı tekrar şiddetle kınadıklarını söyleyen  Yunus Yılmaz;  Sağlık Sen camiası adına Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde görev  yapan Hekim çalışanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz dedi.

(Kaynak: Gümüşhane Sağlık Sen – 27.03.2018)

 

image_print

HABERLER