Gümüşhane Sağlık Sen'den Görkemli Genel Kurul - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Sağlık Sen’den Görkemli Genel Kurul

Giriş Tarihi: 01 Ağustos 2021 - 9:43

Son Güncelleme: 01 Ağustos 2021 - 10:09

Sağlık-Sen Gümüşhane Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nda Engin Karabulut, yeniden Şube Başkanı seçildi.

Genel Kurula; Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan’ın yanı sıra, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Torul Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici ile Artvin Şube Başkanı Fehmi Er, Bayburt Şube Başkanı Cemil Demir, Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman,  Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın ve kurum yöneticileri katıldı.

Genel Başkan Durmuş: Hakları Ödeme Vakti Gelmiştir

Salgın boyunca ağır iş yükü altında ezilen, canla başla çalışan sağlık emekçilerinin hakkının yenmemesi gerektiğine vurgu yapan Genel Başkan Semih Durmuş, “Toplu Sözleşme Masası’nda sağlık çalışanlarının döktükleri alın terinin karşılığı verilmelidir. Toplu sözleşme masasından herkesin beklentisi büyük. Yetkili Sendika olarak, masada yerimizi alarak haklı taleplerimizin kabul görmesi için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Sorunların çözümü için daha fazla beklemeye gerek yok. Sağlık çalışanlarının haklarını ödeme vakti gelmiştir” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Haklarımızı Alana Kadar Mücadeleye Devam

Her dönem ve her durumda sağlık çalışanlarının en ön cephede yer aldığını kaydeden Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, pandemi döneminde de sağlık emekçilerinin yaşatmak için alın teri döktüğünü söyledi. Enflasyon karşısında maaşların eridiğine dikkat çeken Baykan, sağlık çalışanlarının diğer kamu çalışanlarına göre daha mağdur durumda olduğunu vurguladı.

Sağlık çalışanlarının icraat beklediğini dile getiren Baykan, “Sağlık çalışanları daha fazla mağdur olmasın. Kangren haline gelmiş sorunlar artık çözüme kavuşmalı. Bunun yolu da Toplu Sözleşme masası. Masada mücadelemiz, haklarımızı alana kadar devam edecek” dedi.

Gümüşhane Şube Başkanı Karabulut: Haksızlık ve Adaletsizlik Son Bulsun

Pandeminin getirdiği ağır iş yükünü omuzlayan sağlık çalışanlarının pek çok sorunla boğuştuğunu belirten Gümüşhane Şube Başkanı Engin Karabulut, sorunların artık görmezden gelinemeyecek kadar büyüdüğünü ifade etti. Haksızlık ve adaletsizliğin son bulması için 6. Dönem Toplu Sözleşme Masası’nın fırsat olduğunu söyleyen Karabulut, her daim sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarının savunucusu olacaklarını dile getirdi.

Sağlık-Sen Gümüşhane Şubesi’nin yönetimi, şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Engin Karabulut, Genel Sekreter Alptekin Giresunlu, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Barış Şanlı, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kübra Çelik, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Derya Bayrak, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Oktay Özdamar, Eğitim ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Enes Aslan.

KAYNAK: SAĞLIK SEN GENEL MERKEZİ İNTERNET SİTESİ

AKTİF KAYNAK LİNK:http://www.sagliksen.org.tr/haber/10221/saglik-sen-gumushane-subesinin-5-olagan-genel-kurulu-yapildi

image_print

HABERLER