GÜMÜŞHANE SAĞLIK SEN'DEN KORONAVİRÜS SEFERBERLİĞİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE SAĞLIK SEN’DEN KORONAVİRÜS SEFERBERLİĞİ

Giriş Tarihi: 23 Mart 2020 - 18:28

Son Güncelleme: 23 Mart 2020 - 18:28

Gümüşhane Sağlık Sen Şube Başkanı Engin Karabulut yaptığı açıklamada Koronavirüsün tüm dünyada ve ülkemizde yarattığı panik sürerken, yüksek risk grubunda olan sağlık çalışanlarımız salgın ile mücadelede bir adım bile geri durmadılar, insanlığın var oluşundan bu güne kadar sağlık çalışanları, her şartta acılarının dindirilmesi, insanların bozulan sağlıklarını yeniden kazanabilmeleri için kendi sağlıklarından vazgeçmiş ve insanlığın iyiliği için mücadele etmişlerdir dedi.

YILMADAN, YORULMADAN GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

Sağlık çalışanlarımız, kendi hayatından, sevdiklerinden vazgeçerek, insan sağlığına adanmış binlerce isimsiz kahraman olduğunu söyleyen Başkan Karabulut, yeri geldi savaşta, gün geldi amansız hastalıklara karşı, toplumu yeniden ayağa kaldırmak, insanoğlunun kaderini kurtarmak için kendi canlarından vazgeçmişlerdir. Bütün dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüse karşı da aynı azimle görevlerini yürütmekte yılmadan, yorulmadan virüsle savaşın ön cephesinde yer almaya devam etmektedir. İnsanlar birbirlerine bakmaya korkar olduğu, dokunmayı unuttuğu bu dönemde, sağlık kurumlarımız hâlâ açık ve sağlıkçılarımız hâlâ hastalara dokunup nabız bakıyor, muayene ediyor dedi.

SAĞLIK KAHRAMANLARIMIZDAN DESTEĞİ ESİRGEMEYELİM

Sağlık çalışanları olarak bu süreçte gerek halkımızdan gerekse kamuoyundan desteklerinin devamını beklediklerini söyleyen Başkan Karabulut Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen  ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde  Belediye Başkanımızın da yaptığı açıklama ile  Belediyemize ait otobüsler bu süreçte sağlık çalışanlarımıza ücretsiz yapıldı. Ardından İlimizdeki esnaflarımızın sağlık çalışanlarına desteklerini gördük. Sağlık Çalışanlarımız adına yetkili sendika olarak bu zor süreçte çalışanlarımızın yanında olan herkese onlar adına teşekkür ediyoruz.

Nasıl ki ordumuz sınır içi, sınır dışı operasyonlarında ve “Barış Pınarı Harekatı” gibi görevlerde askerlerimiz yalnız bırakılmadı halkımız tarafından takdire şayan moral motivasyon ile destek verildi ise bizlerde inanıyoruz halkımız bu virüs savaşında da sağlık çalışanlarımızı yalnız bırakmayacaktır. Bizler aslında çok şey istemiyoruz. Biraz anlayış, biraz moral motivasyon ve uyarılara kulak vererek hep beraber bu süreci atlatmak.

ÇOK ACİL DURUM OLMADIĞI SÜRECE SAĞLIK KURUMLARINA BAŞVURMAYALIM

Çok mecbur kalmadıkça  Hastaneler ve 112 Acil hizmetlerimizin zamanını almayalım.184 ve 112 yi arayarak bilgi konusunda destek alabilirsiniz. Virüsle mücadelede zamanın ve ekibin çok önemli olduu bu günlerde vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstereceklerini biliyoruz.

YETKİLİLER GEREĞİNİ YAPMALI

Sağlık personelinin koronavirus savaşında en ön safta ailelerinden uzak, önce insan sağlığı diyerek çalıştıklarını ifade eden Karabulut; yetkililer bu fedakarlığı görmezden gelemez.! Onların da bu süreçte talepleri ve beklentileri var. Bu taleplere karşılık vermek insani ve vicdani bir sorumluluktur dedi

EVDE KAL GÜMÜŞHANE

Son olarak sağlık çalışanlarımızın göstermiş oldukları gayreti günlerdir konuşuyoruz. Peki sağlık çalışanlarımızın bu süreçte nelerle karşı karşıya kaldığını hiç düşündük mü? Lütfen koronavirus ile mücadele eden bu cefakar insanların yerine kendimizi koyalım diyen Başkan karabulut; günlerdir vatandaşlarımıza mümkün olmadıkça evden çıkmayın çağrıları yapılmakta olduğunu ifade ederek, sağlık çalışanları olarak bu süreci en hafif şekilde atlatmak adına tekrardan vatandaşlarımıza hatırlatıyoruz. Şunu lütfen unutmayalım ki; evde sıkılmak dışarı çıkmak için bahane değildir. Evde sıkılmak şu aşamada ancak bir lükstür. Şu an sizleri korumak adına hastanelerde çalışmaya devam eden, çalışırken de bir yandan “ya bugün evime aileme virüs taşırsam” diye endişelenen sağlık çalışanlarının evde sıkılmak için feda edeceği çok şey var . Diyoruz ki; Birlikte başaralım Biz sizler için buradayız, sizde bizim için evde kalın…

KAYNAK: SAĞLIK SEN GÜMÜŞHANE ŞUBESİ – 23.03.2020

image_print

HABERLER