GÜMÜŞHANE SAĞLIK SEN’DEN TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ'NE SERT TEPKİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE SAĞLIK SEN’DEN TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ’NE SERT TEPKİ

Giriş Tarihi: 27 Ocak 2018 - 17:50

Son Güncelleme: 27 Ocak 2018 - 17:50

Gümüşhane Sağlık-SEN Şube Başkanı Yunus YILMAZ “ Savaş bir halk sağlığı sorunudur.” Başlıklı bir açıklama yapan Türk Tabipler Birliğine sert tepki gösterdi.

Yılmaz, “TTB’yi haddini bilmeye, gereksiz açıklamalardan uzak durmaya davet ediyorum” dedi.

“Savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurguluyanlar vatan, millet, devlet ve bayrak sevgisi bilmeyen soysuzlardır” diyen şube başkanı Yunus YILMAZ: “Ülke sınırımızda yuvalanan teröristlere tepki gösterip mehmetçiklerimizin yanında olması gerekirken neye ve kime hizmet ettiği belli olmayan Türk Tabipler Birliğini kınıyoruz. Daha düne kadar Cizre’de hastaneler bombalanırken ses çıkarmadınız, Diyarbakır’da şehit Dr. Abdullah Biroğul teröristlerce katledildiğinde samimiyetsiz açıklamalar yaptınız şimdi de insani dramdan bahsedip ülke sınırları tehlikeye girdiğinde, “Savaşa hayır, barış şimdi” diyorsunuz.. Neyin barışından bahsediyorsunuz? Karşıdaki terörist, devlet değil.” Diye konuştu. Yılmaz, “Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.” Sözü vatan sevgisi olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ruhuna işlemiştir. İşleri hekimin haklarıyla ilgilenmekse işlerini yapsınlar. Yapamayıp ülkemizde yaşayan vatan,millet ve bayrak sevgisinin var olduğu milyonlarca vatandaşımızın da sağlığını bozmasınlar, dedi. Yunus YILMAZ açıklamasının devamında: “Milli konularda milletimizin ve temsil ettiği hekimlerin yanında duruş sergileyemeyen Türk Tabipler Birliğinin yaptığı açıklamayla her zaman devletinin milletinin bayrağının yanında olan hekimlerimiz başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın tepkisini çekmiştir. Terör ve terör örgütlerini destekleyici bu açıklamalarından dolayı cumhuriyet savcılarımızı göreve çağırıyoruz. Türk Tabipler Birliği’ni destekleyici ve benzeri açıklamalarda bulunan kurum ve kuruluşlara tavsiyemiz , terör ve terör örgütleri ve bunların arkasındaki güçlere karşı milletimizin devletimizin yanında olmalarıdır. Şimdiye kadar millete muhalif olmayı marifet saymış bu güruhun bundan sonra bu amaca yönelik söylem ve çalışmalarda bulunmamalarıdır.” dedi.

(Kaynak: Gümüşhane Sağlık Sen – 27.01.2018)

image_print

HABERLER