GÜMÜŞHANE SOSYAL BİLİMLER LİSESİ’NDE GÜZEL FAALİYET - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE SOSYAL BİLİMLER LİSESİ’NDE GÜZEL FAALİYET

Giriş Tarihi: 16 Ocak 2020 - 19:12

Son Güncelleme: 16 Ocak 2020 - 19:12

Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine Osman Yüksel’i anlatan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Özcan, tek başına yayınladığı Serdengeçti dergisiyle toplum hafızasında yer edindiğini ifade etti.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen “Gümüş’hane’ler Okuyor” projesi kapsamında Osman Yüksel ve Serdengeçti Dergisi konferansı düzenlendi.

Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin katıldığı program Rehberlik ve Araştırma Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Okul Müdürü Köksal Duman, öğretmenler ve öğrencilere Osman Yüksel Serdengeçti’nin hayatı ve mücadelesi anlatıldı. Programa konuşmacı olarak katılan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Özcan, ‘haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ sözünün Osman Yüksel’de vücut bulduğunu belirterek, bunun ispatının 15 yılda ancak 33 sayı yayınlayabildiği Serdengeçti dergisi olduğunun altını çizdi. Osman Yüksel’in gazeteci-yazar ve siyasetçi olarak yerli ve milli bir duruş sergilediğini dile getiren Ali Özcan, tek başına yayınladığı Serdengeçti dergisiyle Osman Yüksel’in toplum hafızasında kendine yer edindiğinin altını çizdi. Osman Yüksel’in hayatından kısa kesitler sunan Ali Özcan, kişiliğinin önemli bir yönü olarak mizahi yönüne de örnekler üzerinden değindi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan da konuşmalarından dolayı Ali Özcan’a teşekkür etti. “Gümüş’hane’ler Okuyor Projesi kapsamında öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırma gayretinin yanı sıra kültür dünyamızda yer etmiş mümtaz şahsiyetleri de tanıtma gayreti göstermekteyiz. Bu eksende bugünkü konferansımızın da verimli olduğunu düşünüyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi. Program günü temsilen hediye sunumuyla sona erdi.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ – 16.01.2020

image_print

HABERLER