GÜMÜŞHANE; SPOR LİSESİ İLE TANIŞTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE; SPOR LİSESİ İLE TANIŞTI

Giriş Tarihi: 02 Temmuz 2018 - 15:10

Son Güncelleme: 21 Aralık 2018 - 19:11

Gümüşhane Spor Lisesi 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı için alınacak öğrenci seçme sınavı ile ilgili yetenek sınavı tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Spor Lisesinde yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Şube Müdürü Adem Doğan, okul müdürü Abdullah Aktuğ, veliler ve öğrenciler katıldı.

Öğrenci seçimi noktasında yetenek sınavı ile öğrenci alacak olan Gümüşhane Spor Lisesi Ön kayıt başvuru tarihleri Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alan Okullara Başvuru Genelgesinde belirtilen 1-26 Haziran 2018 tarihleri arasında olup bireysel olarak Gümüşhane Spor Lisesi Müdürlüğüne 103 öğrenci kayıt yaptırdı.

Yarışma Sınavı Değil, Tespit Sınavıdır

Konuşmasına Gümüşhane’ye Spor Lisesi açılmasında emeği geçen Gümüşhane Valimiz Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan’a teşekkür ederek başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “Bu sınavın adı seks hikayeleri her ne kadar yetenek sınavı olsa da, asla bir yarışma sınavı değil, tespit sınavıdır. İlimizde 2018-2019 eğitim öğretim yılında başlayacak olan Spor Lisemize 103 öğrencimiz müracaat etmiştir. Müracaat eden öğrencilerimiz yetenek sınavına girerek 60 öğrenci Spor Lisemizde eğitim görecek. Yetenek varsa geliştirilebilir ancak yetenek sınırlıysa zorlamamak gerekir. Her bir bireyimizi hem kendine ve ailesine hem de ülkesine en fazla faydalı olacağı alanda yetiştirmek zorundayız. Onun için bu sınavı kazanamayan öğrencilerimiz olursa lütfen onları yargılamayalım. Her öğrencimizin başarılı olacağı bir alan mutlaka vardır.” dedi.

Neden Spor Lisesi?

Doğan, İlimize kazandırdığımız bu okul türünün Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuluna öğrenci yetiştirme noktasında büyük katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Bu okul türünü bitiren öğrenciler beden eğitimi ve spor öğretmeni, spor yöneticisi, antrenör ve rekreasyon alanlarında meslek sahibi olabileceklerini söyledi.

Gümüşhanemize Kazandırdığımız İçin Mutluyuz

Bu okul türünü Gümüşhanemize kazandırdığımız için mutlu olduğunu söyleyen İl Milli Eğitimi Müdürü Seydi Doğan, “İlimiz potansiyeli ve öğrenci kapasitesi düşünüldüğünde bir çok amatör branş olması takım sporları ve bireysel sporlarda kazanılan başarılar; Türkiye dereceleri ilimizde spor türünde bir okulun açılması gerekliliğini ortaya çıkarmıştır.” dedi

Yetenek Sınavı Gümüşhane Spor Lisesi Yetenek Sınavı Komisyonunca 2-6 Temmuz tarihleri arasında Aydın Doğan Spor Salonunda yapılacak olup 6 Temmuz 2018 tarihinde kazan adayların Asıl ve yedek listeler ilan edilecek 9-11 Temmuz tarihinde kayıt işlemleri gerçekleştirilecektir.

(Kaynak: Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü – 02.07.2018)

image_print

HABERLER