GÜMÜŞHANE TARIMINDA KADIN ÇİFTÇİ DÖNEMİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE TARIMINDA KADIN ÇİFTÇİ DÖNEMİ

Giriş Tarihi: 08 Nisan 2019 - 15:29

Son Güncelleme: 08 Nisan 2019 - 15:29

Gümüşhane’de “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi” programı kapsamında 75 kadın çiftçiye yönelik düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Kursu başladı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı” kapsamında istihdama yönelik sertifikalı uygulamalı girişimcilik eğitimlerine başlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Yayın Dairesi Başkanlığınca desteklenen kırsal alanda kadın girişimciliği güçlendirilmesi çalışmalarına bu yıl Gümüşhane’de dahil edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde uygulanacak olan “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi” programı çerçevesinde 75 kadın çiftçi İŞKUR/KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 32 saat 5 gün süreli uygulamalı girişimcilik eğitiminin ilki Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda başladı.

Eğitim kursunun açılışına İl Tarım ve Orman Müdürü Edip Birşen,  İl Müdür Yardımcısı Metin Yalvaç, KTV Şube Müdürü İbrahim Murathan ve kursiyerler katıldı.

image_print

HABERLER