Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan Meslek liselerinin yönetiminde iş dünyası temsilcilerinin de yer almasını öngören ‘Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü’ kapsamında Gümüşhane’de oluşturulan ‘Protokol Yürütme Kurulu’ (PYK) toplantısı Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Okul Müdürü Selçuk Oral’dan okuldaki öğrenci sayısı, eğitim kapasitesi, teknik ve teknolojik altyapı ve yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alan PYK üyeleri, daha sonra eğitim uygulama atölyelerini inceledi.
‘2019 yılında İmzalanan Protokol İle Çalışmalarımıza Başladık’
Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında şehrimizde yürütülen çalışmalar hakkında açıklama yapan GTSO Başkanımız İsmail Akçay; “20 Şubat 2019 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB arasında imzalanan protokol ile iş dünyasının da mesleki eğitimde sorumluluk aldığı bir döneme geçilmiş oldu ve bizler de ülkemizin üretim gücüne daha fazla katkı sağlamak amacıyla şehrimizdeki çalışmalarımıza başladık.
Protokol kapsamında artık iş dünyası da Mesleki ve Teknik eğitim içeriklerinin belirlenmesinde ve bu eğitim veren kurumların yönetiminde etkin bir şekilde söz sahibi olarak, sektörlerin ihtiyaçlarını karşılayacak, meslek lisesinden mezun olmanın prestijini artıracak bir yapıyı hayata geçirmek için kamu-özel sektör işbirliği ile çalışıyor. Bizlerde şehrimizde protokol kapsamına alınan Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin etkinliğini artırmak için Milli eğitim müdürlüğümüzle birlikte elbirliği ile çalışmalarımızı yürütüyoruz.
‘Gümüşhane Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesini Şehrimize Önemli Hizmetleri Olmuştur’
Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz yıllardır şehrimizin eğitim öğretim hayatına önemli hizmetler etmiş ve iş dünyamız içinde her zaman önemli bir yeri olmuştur. Geçmişte birer çırak adayı olarak bu okuldan mezun olan öğrencilerimiz, günümüzde kendi işyerlerini kurmuş ve bu şehir için istihdam sağlayan, bu şehrin ekonomisinde söz sahibi olmuş, işadamı ve işveren konumuna gelmişlerdir.
‘Sektörlerimizin En Büyük Sorunu Nitelikli Eleman Bulamamak’
Günümüzde iş dünyamız başta olmak üzere şehrimizde üretim yapan firmalarımızın da en büyük ihtiyacı ara elaman dediğimiz nitelikli teknik personel yetersizliği. Bu sorunu ortadan kaldırmanın tek yolu ise hep birlikte mesleki eğitime daha fazla önem vermek, geleceğimizi mesleki eğitimle birlikte garanti altına almaktır. Günümüzde teknik okuldan mezun olan ve kendini yetiştirebilmeyi becerebilmiş arkadaşlarımız Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un dediği gibi artık ara elaman değil aranan elaman konumundalar. İlgili mesleki eğitimlerini başarı ile bitirmiş olan arkadaşlarımız rahatlıkla iş bulabiliyor hatta okul bitmeden staj yaptıkları işletmelerde anlaşmalı olarak işe başlıyorlar. Bizlerde bu doğrultuda yerelde sanayinin ve insan kaynağının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve öğrencilerimizin mesleki bilgi beceri ve yabancı dil yeterliliklerinin artırılması için gerekli altyapı çalışmalarını yürütmeye başladık. İnşallah yakın zamanda bu çalışmaların faydalarını hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.
İLGİLİ HABERİMİZE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ
https://gumushanedenhaber.com/gumushanede-meb-tobb-ortak-yonetimine-devredilecek-okul-belli-oldu/