GÜMÜŞHANE’DE MEB – TOBB ORTAK YÖNETİMİNE DEVREDİLECEK OKUL BELLİ OLDU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE MEB – TOBB ORTAK YÖNETİMİNE DEVREDİLECEK OKUL BELLİ OLDU

Giriş Tarihi: 16 Mayıs 2019 - 11:28

Son Güncelleme: 16 Mayıs 2019 - 11:34

26 Şubat 2019 tarihinde Ankara’da Milli Bakanlığı ile TOBB arasında imzalanan protokol gereği MEB ve TOBB ortak yönetimine devredilecek meslek liseleri arasında “Gümüşhane Mesleki Teknik Anadolu Lisesi” de yer alıyor.

81 ilde 81 Meslek Lisesi’nin ortak yönetime devredilmesi ile ilgili protokolü TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalamıştı.

Yeni uygulamaya tabi okullar TOBB ve Milli Eğitim tarafından oluşturulacak Ortak Yönetim tarafından yönetilecek.

Proje uygulamaya konulması halinde illerde TOBB’a bağlı  sanayi odalarından belirli sayıda yetkili ile Milli Eğitim Müdürlüklerinden belirli sayıda yetkili “Ortak Yönetimi” oluşturacaklar.

Yeni modelin uygulamaya konulması halinde TOBB bu okullarda atölyeler kuracak, başarılı öğrencilere burs verilecek, müfredata özel sektörün talepleri doğrultusunda şekil verilecek.

Protokol Yürütme Kurulları yerelde sanayinin ve insan kaynağının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, okul yönetimlerini ve müfredatı şekillendirecek çalışmalar yapacak.

image_print

HABERLER