Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Turizmle İlgili “Serbest İstişare Toplantısı” Yaptı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Turizmle İlgili “Serbest İstişare Toplantısı” Yaptı

Giriş Tarihi: 25 Ocak 2024 - 11:09

Son Güncelleme: 25 Ocak 2024 - 11:10

Güümşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) yeni bir proje başlatarak, Gümüşhane’nin tematik konularını ve sorunlarını yeni bir anlayışla “serbest istişare toplantıları “adı altında katılımcılarla konuşmaya başladı.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’nın “Serbest istişare toplantıları” nin ilk konusu “Turizm” oldu.

Moderatörlüğünü Eğitimci Yazar Hasan Pir’in yaptığı toplantıya GTSO Başkanı İsmail Akçay,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru, Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı İsmail Çalık, Trabzon Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Ragıp Pirselimoğlu, Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, Gümüşkoza Gazetesi Sahibi Hüseyin Çelik, Kamyoncular Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ekrem Sarı, Sanatkarlar Odası Başkanı Erorhan Kullukçu, Gümüşhane Otelciler Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı İbrahim Bektaş, Canca Tur Firması Yetkilisi Fazıl Ceylan, Jova Tur Firması Yetkilisi Akif Akbulut, Araştırmacı Gazeteci Yazar Güngör Üçüncüoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Esra Tunç, Turizm Derneği’nden Barış Hacınebioğlu, Turizm Fakültesi’nden akademisyenler, GTSO Meclis üyeleri ve GTSO Genel Sekreteri Cahit Bal  katıldı.

Yaklaşık üçbuçuk saat süren  toplantının açılış konuşmasını yapan GTSO Başkanı İsmail Akçay amaçlarının gelişmiş ülkelerde örnekleri sıkça görüşen “beyin fırtınası” oluşturmak olduğunu ve İstişaresiz bir toplumun çok fazla ilerleyemeyeceğini ifade ederek şunları söyledi: “Ülke olarak da şehir olarak da  bizim en büyük eksiklerimizden birisi istişare eksikliği. Hepimiz ayrı ayrı yerlerde farklı farklı ortamlarda tek başımıza mücadele veriyoruz ya da fikirler ortaya atıyoruz. İstişare yapıp birlikte hareket ettiğimiz zaman sonuç almamız daha kolay olur. Bugün başlattığımız tematik serbest istişare toplantılarının ana amacı da budur. Turizm teması ile başlattığımız toplantılar, periyodik aralıklarla Gümüşhane’yi ilgilendiren diğer konularla devam edecektir.” dedi.

Başkan İsmail Akçay’ın açılış konuşmasından sonra toplantı, Moderatör Hasan Pir’in yönetiminde devam etti. Katılımcıların tümü Gümüşhane turizmi üzerine fikirlerini açıkladılar.  

Toplantıda gündeme gelen görüş ve öneriler GTSO’nun resmi web sitesinden yayınlanacak ve ilgili kurum ve kuruluşlara da gönderilecek.

image_print

HABERLER