Gümüşhane Turizm Fakültesi Dekanlığı’na Sarıkaya Atandı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Turizm Fakültesi Dekanlığı’na Sarıkaya Atandı

Giriş Tarihi: 17 Haziran 2022 - 15:44

Son Güncelleme: 17 Haziran 2022 - 15:51

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Çelik, dekanlık görevini Prof. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya’ya devretti.

Gerçekleştirilen devir teslim törenine Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bayram Nazır, Prof. Dr. Ferkan Sipahi, Genel Sekreter Doç. Dr. Fatih Yalçın ile Turizm Fakültesi akademik ve idari personeli katıldı.

Turizm Fakültesi Dekanlığında gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Prof. Dr. Kemal Çelik uzun bir süre Turizm Fakültemizin dekanlık görevini yürüttü. Kanuni gerekçelerle artık Üniversitemizden ayrılmak durumundadır. Bundan sonraki süreçte bayrağı Prof. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya hocamız teslim alacaktır. Turizm Fakültemiz akademik olarak proje, çalışma ve üretime angaje olmuş bir fakültemizdir. Araştırma, üretme ve yayın yapma gibi asli misyonumuzu koruyan bir fakültemizdir. Turizm İşletmeciliği bölümü ülkemizin birçok üniversitesinde olduğu gibi bizde de pasif duruma düşünce, biz bir taraftan Turizm Rehberliği ile diğer taraftan da Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerini açtık. Türkiye’de doluluk oranları yüksek öğrenci alabileceğimiz bölümlerle ilgili de hazırlıklarımız devam ediyor. Kemal hocamız hem Üniversitemize öğretim üyesi ve hem de yönetici olarak uzun yıllar hizmet etti. Değerli hizmetlerinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Yeni dekanımız Prof. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya hocamıza da hayırlı olsun diliyor, kendilerini kutluyorum. Üniversitemizde hepimiz aileyiz. Üniversitemizi daha iyiye ve başarı dolu bir geleceğe taşımak için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. İnşallah daha güçlü bir kadro ile eğitim öğretim faaliyetlerimizi sürdürürüz.”

Prof. Dr. Kemal Çelik ise “Şahsıma verilmiş olan bu görev için öncelikle Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımızla birlikte fakültemizi başarıya koşturduğumuzu düşünüyorum. Arkadaşlarımız da kendi üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiler. Bundan dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların daha hızlı bir şekilde artarak büyüyeceğine inanıyorum. Yeni görev alan Prof. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya hocamıza da ‘hayırlı olsun’ diyorum. Beyza Hanım meslekte deneyim edinmiş birisidir. Burada da iyi yıllar geçireceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Dekanlık görevini teslim alan Prof. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya da “Yeni görevim için Sayın Rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Üstlendiğimiz her görevde yanımızda olup, bize destek verdiler. Prof. Dr. Kemal Çelik hocamıza da çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu süreçte bende kendisinden bayrağı devralarak daha ileriye taşıyıp, faydalı işler yapma gayreti içerisinde olacağım” diyerek görevin herkes için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Gerçekleştirilen merasim konuşmalarının ardından Rektör Zeybek, Prof. Dr. Kemal Çelik’e Üniversiteye katkılarından dolayı teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ – 17.06.2022

image_print

HABERLER