GÜMÜŞHANE TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR TOPLANTI YAPILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR TOPLANTI YAPILDI

Giriş Tarihi: 09 Ağustos 2018 - 20:31

Son Güncelleme: 09 Ağustos 2018 - 20:31

Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in daveti üzerine Gümüşhane’ye gelen TÜRSAB Doğu Karadeniz Yöre Temsil Kurulu Başkanı Hasan Volkan Kantarcı başkanlığındaki TÜRSAB heyeti ile Gümüşhane bürokratları, seyahat acentaları ve turizm işletmecileri, STK temsilcilerinin katıldığı bir toplantı yapıldı.

9 Ağustos 2018 Perşembe günü RAMADA otelde yapılan toplantıda konuşan Vali Okay Memiş şunları söyledi: “Gümüşhane olarak biz turistlerin ilimizi ziyaretlerine hazırız. İstiyoruz ki Karaca mağarasına gelen turistler oradan geri dönmesin. Şehir merkezine gelsin. Gümüşhane turizm destinasyonları artık ulaşılabilir bir standarda kavuşmuştur. Turizm, Gümüşhane için artık önemli bir geçim kaynağı olma noktasına gelmiştir. Turizmin olmazsa olması olan ulaşım ve konaklama sorununu çözdük. Süleymaniye mahallemizde yeni bir butik otel daha yapıyoruz. 20 odalı otelimizde yöre mimarisine uygun olarak inşa ediliyor. Ramada otel, turizm için Gümüşhane’nin önünü açmıştır. Biz biliyoruz ki; Trabzon ne kadar gelişir ve büyürse Gümüşhane’de o kadar gelişir ve büyür. Sizlerden isteğimiz Tur otobüslerinin Gümüşhane şehir merkezine girmesidir. Bu konuda her türlü kolaylığı sağlayacağız. Trafik polislerimize de talimat veriyorum tur otobüslerine eskortluk yapacaklardır. Biz hazırız… TÜRSAB’ın bu konuda Gümüşhane’ye yardımcı olmasını istiyoruz. Süleymaniye mahallesi, Limni gölü, Karaca mağarası, Torul kalesi cam seyir terası, Tomara şelalesi, Örümcek ormanlarının alt yapı ve ulaşım sorununun olmadığını belirten Vali Memiş tur otobüslerinin bu destinasyonları da programlarına almalarını istedi.”

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Turizmin olmazsa olması olan alt yapı sorununu Gümüşhane’de hallettik. 4 yıl boyunca Turizm açısından da en önemli çalışmamız bu oldu. Gümüşhane’de artık kanalizasyon ve alt yapı sorunu yoktur. Yine turiznm açısından çok önemli olan Harşit ıslah projesini de tamamlamak üzereyiz. Şehir için yeteri kadar kapalı otopark olmasına rağmen, hedefimiz kapalı ve açık otoparkları daha da artırmaktır.”

TÜRSAB Doğu Karadeniz Yöre Temsil Kurulu Başkanı Hasan Volkan Kantarcı  da yaptığı konuşmada şunları belirtti: “Gümüşhane’deki turizm destinasyon alanlarının çokluğu ve zenginliği çok önemli. Gümüşhane’nin son 4-5 yılda turizm alanında çok büyük ilerlemeler kat ettiğini gördüm. Gümüşhane’ye her zaman destek vermeye hazırız”

Toplantıda konuşan Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, GTSO Başkanı İsmail Akçay, İl Genel Meclis Başkanı Başkanı Şerif Bayraktar, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir ve turizm işletmecileri de yaptıkları konuşmalarda  TÜRSAB’ın Gümüşhane turizmine katkı sağlaması konusunu gündeme getirdiler.

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organize ettiği toplantıya Vali Yardımcısı Ali Arıkan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş de katıldı.

image_print

HABERLER