Gümüşhane Türk Mutfağı Etkinliği’nde Buluştu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Türk Mutfağı Etkinliği’nde Buluştu

Giriş Tarihi: 26 Mayıs 2022 - 16:12

Son Güncelleme: 26 Mayıs 2022 - 16:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesi ile 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında  Gümüşhane’de Atatürk Parkı’nda etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikte gastronomi alanında uzman akademisyenlerin danışmanlığında ve ünlü şeflerin katkılarıyla hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabı esas alınarak hazırlanan Türk mutfağının lezzetli örneklerinden yemekler tanıtılarak vatandaşların beğenisine sunuldu.

Atatürk Parkı’nda açılan stantlarda Gümüşhane Belediyesi tarafından Tekke Pilavı ve erişteli yeşil mercimek çorbası, Kelkit Belediyesi tarafından etli kuru fasulye, Şiran Belediyesi tarafından Keşkek yemeği, Torul Belediyesi tarafından patlıcan, soğan ve kabak dolması, Kürtün Belediyesi tarafından vişneli üzüm yaprağı, beyaz lahana ve kara lahana sarması, Köse Belediyesi tarafından mücver ve humus yemeği, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından siron, Gümüşeller Kadın Kooperatifi tarafından hazırlanan Türk mutfağı yemekleri, protokolden, vatandaşlardan ve yabancı uyruklu öğrencilerden tam not aldı.

Etkinliğin ardından Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek tarafından katılımcılara plaket takdim edildi.

“Temeli tıbba dayanan, tarif değil reçete denen bir mutfak kültüründen geliyoruz”

Türk Mutfağının insan sağlığı açısından da çok önemli olduğunu vurgulayan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, “Tarihi arka planı çok özellikli ve zengin olan bir mutfağımız var. Yemek kültür aktarımında çok önemli bir yer tutuyor. Bugün Amerikan kültürünün hep fast food kültürüyle, Fransa’nın yemek kültürüyle baskın hale geldiğini görüyoruz. Biz kendi değerlerimiz ve kendi mutfağımız çok önemli, çok özellikli ve sağlıklı. Temeli tıbba dayanan, tarif değil reçete denen bir mutfak kültüründen geliyoruz” dedi.

image_print

HABERLER