Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi’nden Yüz Yıllık Vefa - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi’nden Yüz Yıllık Vefa

Giriş Tarihi: 20 Ekim 2023 - 21:08

Son Güncelleme: 20 Ekim 2023 - 21:08

Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi yönetici, öğretmen ve öğrencileri, Cumhuriyetimizin 100. yılına bir asırlık ömrü ile şahitlik eden Gümüşhane Gökdere Köyü nüfusuna kayıtlı ve hâlâ Gümüşhane Gökdere Köyünde yaşayan Ayşe Tuncay’ı evinde ziyaret etti.

Cumhuriyet’in ilk yıllarına şahitlik eden Ayşe Nine, ziyaretçilerinin öğretmen ve öğrencilerden oluştuğunu görünce “Ben de ilkokul beşten mezun oldum” dedi. Yaşadığı dönemin şartları düşünüldüğünde Ayşe Nine’nin öğrenim durumu ve eğitime bakışı ziyaretçilerini kendisine bir kez daha hayran bıraktı.

Bir asırlık ömrünün bu günlerinde köy yaşamı içinde bağ bahçe işleriyle sağlıklı olarak meşguliyeti devam eden Ayşe Nine, üç çocuk annesi. Üç çocuğundan altı torunu olan Ayşe Nine’nin bir torunu büro yönetimi okudu ve özel bir kurumda yönetici. Kız torunlarından biri Cumhuriyet Savcısı, biri İnşaat Mühendisi, ikisi ise Mimar. Bir erkek torunu ise Özel Harekât Daire Başkanlığında Başkomser. Eğitim öğretime verdiği önem çocuklarının ve torunlarının geleceğine yön vermiş.

Bugün Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesinden gelen öğrenci konuklarına da şöyle nasihat etti: ” Öğretmenlerimizi dinleyin. Onları üzmeyin ve sözlerini dinleyin.

Okul Müdürü Mehmet Akif Odabaş, asırlık çınarımız Ayşe Nine’ye veda ederken: “Yaşamı boyunca adaletli olmayı şiar edinmiş, komşuluk bağlarına değer veren; örf, adet, gelenek ve göreneklerine bağlı, çocuklara gençlere çok değer veren ve onların okumalarını tavsiye eden,  milli ve manevi duyguları yaşam tarzı belirlemiş, Vatan sevgisini kutsal bilen, Türkiye Cumhuriyeti’nin dününü bilen, bugününü yaşayan ve geleceğini düşünen bir değerin yanında geçirdiğimiz iki saat hepimiz için bir lütuftu. ” dedi.

Okul Müdürü Mehmet Akif Odabaş, Müdür Yardımcısı Ergin Aslan, öğretmen ve öğrencilerimizden oluşan grup ayrılırken Tuncay’a gümüş işlemeli Türk Bayrağı takdim ederek elini öpüp hayır duasını alarak vedalaştı.

image_print

HABERLER