GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ "15 TEMMUZ VE MİLLİ İRADE" KONULU DENEME YARIŞMASI AÇTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ “15 TEMMUZ VE MİLLİ İRADE” KONULU DENEME YARIŞMASI AÇTI

Giriş Tarihi: 09 Haziran 2020 - 21:10

Son Güncelleme: 09 Haziran 2020 - 21:18

Gümüşhane Üniversitesi tarafından açılan ve Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinin katılabileceği “15 TEMMUZ VE MİLLİ İRADE DENEME YARIŞMASI” nda sona yaklaşılıyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olması dolayısıyla Gümüşhane Üniversitesi tarafından Gazeteci-Yazar Ekrem Kızıltaş’ın da katılacağı “15 Temmuz ve Milli İradenin Şahlanışı” konulu bir konferans gerçekleştirilecek.

Düzenlenmesi planlanan konferans dışında ayrıca Gümüşhane Üniversitesi tarafından “15 Temmuz ve Milli İrade” konulu bir deneme yarışması yapılıyor.

Yarışmada birinciye 3000 TL, ikinciye 2000 TL ve üçüncüye de 1000 TL olmak üzere toplamda 6000 TL değerinde ödül verilecek.

Yarışmaya katılan eserler bayramnazir@gmail.com adresine, .doc veya .docx (Microsoft Word) uzantılı olacak şekilde gönderilecek. Eserlerin son gönderim tarihi 15 Haziran 2020 olup, sonuçlar 1 Temmuz 2020 tarihinde üniversitenin web adresinden ilan edilecek.

Düzenlenecek konferans ve yarışma hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, şunları söyledi:

“15 Temmuz 2016 tarihi demokrasiye bağlılığını güçlü bir şekilde ortaya koyan Türk Milleti için önemli bir tarihtir. Bu tarihte gerçekleşen hain kalkışmaya milletimiz gerekli cevabı vermiş, karanlık günler yerine aydınlık bir geleceği tercih ettiğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Milletin iradesinin gösterildiği bu günde ülkece 251 kişi şehit verirken, 2196 vatandaşımız da yaralanmıştı. 15 Temmuz, Türk Milleti olarak her zaman uyanık olmamız gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu nedenle de her yıl hatırlanması amacıyla kutlanan ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Gümüşhane Üniversitesi olarak ‘15 Temmuz ve Milli İradenin Şahlanışı’ konulu bir konferans ile birlikte günün anlam ve önemini dile getiren bir deneme yarışması tertip etmeyi uygun gördük. ‘15 Temmuz ve Milli İrade’ adlı yarışmayı kazanan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimize de çeşitli ödüllerimiz olacaktır. Gazeteci-yazar Ekrem Kızıltaş beyefendinin de katılım göstereceği konferans COVİD-19 salgınından dolayı alınan tedbirler neticesinde sürecin devam etmesi durumunda telekonferans usulüyle yapılacaktır. Yarışmaya katılım gösteren tüm öğrencilere şimdiden başarılar diliyorum.”

Yarışma ile ilgili bilgi ve şartnameye Gümüşhane Üniversitesi’nin web adresinden ve aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

http://www.gumushane.edu.tr/hdetay/15-temmuz-ve-milli-irade-deneme-yarismasi-1851

15 Haziran 2020 de sona erecek olan yarışmada yarışmaya katılacak eserler Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bayram NAZIR, Doç. Dr. Fatih YALÇIN ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa AYYILDIZ dan oluşan jürü tarafından değerlendirilecek.

image_print

HABERLER