GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENİ METİN MUTLU AYDIN’IN GÖĞÜS KABARTAN BAŞARISI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENİ METİN MUTLU AYDIN’IN GÖĞÜS KABARTAN BAŞARISI

Giriş Tarihi: 14 Kasım 2019 - 18:19

Son Güncelleme: 14 Kasım 2019 - 18:20

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Metin Mutlu Aydın, “Ulaştırma Alanında Yılın En İyi Makalesi”, “Yılın En İyi Yayını” ve ayrıca “Yılın En İyi Doktora Tezi” ödülü ile 3 ödül birden aldı.

Merkezi Londra’da bulunan İnşaat Mühendisleri Enstitüsü (Institution of Civil Engineers-ICE) tarafından 2008 yılından beri her yıl düzenli olarak Transport ve Municipal Engineer dergilerinde yayınlanan makaleler arasından seçilen “Ulaştırma Alanında Yılın En İyi Makalesi” ödülünü 2019 yılı için  Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Ulaştırma Anabilim Dalı öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Metin Mutlu Aydın’a verildi.

İnşaat Mühendisleri Enstitüsü (Institution of Civil Engineers-ICE) bünyesinde yer alan toplam 46 farklı dergiden 43 makalenin 35 farklı kategoride yarıştığı ödül yarışmasında Dr. Aydın, 2018 yılı içerisinde ICE Municipal Engineer ve ICE Transport dergilerinde yayınlanan toplam 58 bilimsel makale arasından “Effects of pavement surface deformations on lane-changing behaviours (Yol Yüzey Bozukluklarının Sürücülerin Şerit Değiştirme Davranışları Üzerine Etkileri)” başlıklı makalesi ile bu ödülü alma başarısını gösterdi. Aydın 04 Ekim 2019 tarihinde Londra’da bulunan enstitü genel merkezinde yapılan törende ödülünü genel başkan Andrew Wyllie’dan aldı.

Dr. Aydın, yine aynı makale ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) bünyesinde faaliyet gösteren Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK) tarafından her yıl Karayolu Mühendisliği ve Ulaştırması alanında verilen “Yılın En İyi Yayını” ödülünü ve ayrıca hazırladığı doktora tezi ile “Yılın En İyi Doktora Tezi” ödülünü de almaya hak kazandı.

Dr. Aydın, YTMK tarafından 27 Nisan 2019 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle 2019 yılı için “Yılın En İyi Yayını” ve “En İyi Doktora Tezi” ödüllerini Karayolları Genel Müdürü ve aynı zamanda YTMK Başkanı olan Abdülkadir Uraloğlu’ndan aldı.

Aydın bu sayede 1998 yılından beri düzenlenen bu ödül etkinliğinde, aynı yıl farklı kategorilerde iki ödül (Yılın En iyi Yayını ve En İyi Doktora Tezi) birden alan ilk araştırmacı olma başarısını gösterdi. Dr. Aydın hazırlamış olduğu “Effects of pavement surface deformations on lane-changing behaviours (Yol Yüzey Bozukluklarının Sürücülerin Şerit Değiştirme Davranışları Üzerine Etkileri)” başlıklı bilimsel makalesi ile hem İngiltere’de hem de ülkemizde aynı yıl birbirinden bağımsız iki farklı kuruluştan ödül alarak önemli bir başarı gösterdi.

Dr. Öğr. Üyesi Metin Mutlu Aydın’ın yaptığı çalışmalarıyla birçok ödüle değer görülmesinin kendileri için büyük sevinç kaynağı olduğunu dile getiren Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek Şunları söyledi:

“Gümüşhane Üniversitesi olarak akademik düzeyde kalitemiz her geçen gün artmaktadır. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İnşaat Müh. Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Metin Mutlu Aydın’ın ‘Ulaştırma Alanında Yılın En İyi Makalesi’ ödülünü, Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK) tarafından her yıl ‘Karayolu Mühendisliği ve Ulaştırması’ alanında verilen ‘Yılın En İyi Yayını’ ödülünü ve ayrıca doktora tezi ile ‘Yılın En İyi Doktora Tezi’ ödülünü alması bunun en iyi kanıtıdır. Dr. Aydın’ın bu çalışmaları göğsümüzü kabarttı. Üniversitemizi hem ulusal hem de uluslararası arenada çok güzel bir şekilde temsil ederek mühendislik alanında kalitemizi yükseltti. Dr. Öğr. Üyesi Metin Mutlu Aydın’ı bu başarılarının devamının gelmesi dileğiyle tebrik ediyorum”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ

image_print

HABERLER