Gümüşhane Üniversitesi Göreve - HÜSEYİN ÇELİK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Üniversitesi Göreve – HÜSEYİN ÇELİK

Giriş Tarihi: 28 Mart 2018 - 10:47

Son Güncelleme: 28 Mart 2018 - 10:50

GÜMÜŞKOZA GAZETESİ’NDEN HÜSEYİN ÇELİK’İN 28.03.2018 TARİHLİ KÖŞE YAZISI

KAYNAK LİNKİ: http://www.gumuskoza.com.tr/gumushane-universitesi-goreve.html

Gümüşhane Üniversitesi Göreve

Gümüşhane Üniversitesinde bir grup öğrencinin kurduğu “gusosyal ve gu_itiraf29″ ınstagram sayfaları var. Bu öğrenci grubu ya da grupları bu sayfalar üzerinden öğle anlıyoruz ki kafalarında ki rezaleti yayıyorlar. Olmayan ve yaşanmayan şayiaları yaşanmış gibi Türkiye’ye yayıyorlar. Bu iş ciddi ve üzerinde durulması gerekir. Eğer yazılıp çizilenler doğru ise de müsebbipleri en ağır ceza ile cezalandırılmalıdır.

Dün Gümüşhane’de yayın yapan gazeteler ve web sayfaları Gümüşhane’nin adını karalayacak bir yalanı sayfalarına taşıyarak tepkilerini gösterdiler. Yalan olduğunu bile bile yazdılar. Niye yazdınız deme hakkımız yok. Kimine göre yazmak gerekir. Kimine göre yazmamak gerekir.

Sosyal medyada Paylaşılan iddiada, Gümüşhane’nin en büyük markası Gümüşhane üniversitesinde cinsel bir saldırı yalanı paylaşılıyor.”gusosyal ve gu_itiraf29” ınstagram sayfalarında paylaşılan bu yalanı kimin ortaya attığı ve kimlerin yaydığı mutlaka bulunmalıdır.Tüm ülkede internet tarafından paylaşılan bu haber doğru olmasa da sonuçta Gümüşhane kaybetmiş oldu.Belki bugün bunların birebir yansımasını göremiyoruz..lakin unutmayalım ki daha önce de yine Gümüşhane aynı iddialarla anılmış ve ulusala taşınan bu haberler Gümüşhane’nin adının bu şekilde ülke gündemine yer almasına vesile olmuştu.

Gümüşhane bir üniversite şehri. Üniversite bizim her şeyimiz. Burada yazılan en küçük haber ülkenin en uç noktasına kadar gidebiliyor. Sosyal medya ve internet aracılığıyla taşınan bu haberler ve resimler her gün Gümüşhane üniversitesinde öğrenim gören 18.500 öğrencinin ailesine ulaşıyor. Biz bu olaylara bu taraftan da bakmamız gerekiyor. Adı cinsel saldırı ve cinsel istismarlarla anılan bir üniversiteye hangi veli, çocuğunu göndermek ister?

Bu pislik iki taraflı. Bu yalan haberi sosyal medya üzerinden yazan ve paylaşanlar mutlaka bulunmalı. Öncelikle Üniversite yönetimi bu rezil ınstagram hesabını mutlaka kapattırmalı. Emniyetten bu yalanı ortaya atıp yayanların isimlerini isteyip mutlaka cezalandırmalı. Bu yalanın hesabı bugün sorulmasa yarın daha ağırlarıyla karşılaşabiliriz.
Biz bu şehirde yaşayan bireyler olarak Gümüşhane’nin adının bu şekilde anılmaması için gerekli hassasiyeti göstermeliyiz. Öğrencisinden velisine, amirinden memuruna bu şekilde Gümüşhane’nin adının anılmasının ve 3-5 öğrencinin Gümüşhane üzerinde böyle oynamasına izin vermemeliyiz. Gümüşhane üniversitesini göreve çağırıyoruz.

 

image_print

HABERLER