GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ, “KONYA TORKU” TESİSLERİNDE ÖRNEK MODEL ARAŞTIRMASI YAPTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ, “KONYA TORKU” TESİSLERİNDE ÖRNEK MODEL ARAŞTIRMASI YAPTI

Giriş Tarihi: 19 Nisan 2017 - 20:08

Son Güncelleme: 19 Nisan 2017 - 20:09

Gümüşhane Üniversitesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) işbirliğinde yürütülen ‘’Kelkit Organik Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Altyapısının Geliştirilmesi Projesi’’ kapsamında Torku’nun tesislerinde incelemelerde bulunmak üzere Gümüşhane Üniversitesi’nden bir ekip Konya iline teknik bir gezi düzenlendi.

Gezide Torku’nun Angus Besi Sığırcılığı İşletmesi, Yem Fabrikaları ve Silolar, Panagro Et ve Süt Entegre Gıda Kompleksi, Ultra Klima Seralar, Çumra Şeker Entegre Tesisleri incelendi.

Kelkit Organik Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde kurulması planlanan tesisler için önemli bir model olan Torku Tesislerine yapılan geziye Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bahri Bayram, Kelkit Aydın Doğan MYO Müdürü Doç. Dr. Nuri Baltacı, Gümüşhane Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Melih Okçu, Kelkit Aydın Doğan MYO Öğr. Gör. Halit Mazlum, Gümüşhane MYO Öğr. Gör. Besim Karabulut ve Kelkit Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bahadır Nasuhbeyoğlu katıldı.

Gezi ekibi incelemeler esnasında gösterdikleri sıcak misafirperverliklerinden dolayı Torku İdari ve Sosyal İşler Müdürü Dede Ülker’e tüm Torku çalışanlarına, Necmetttin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Baş Müdürü Mustafa Karakışla’ya,  Necmetttin Erbakan Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Birol Mercan’a,  Yrd. Doç. Dr. Nahit Yılmaz’a ve Selçuk Üniversitesi Doğan Hisar MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Ay’a teşekkür etti.

(Kaynak: Gümüşhane Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü)

torku-gezisi-2

torku-gezisi-10

torku-gezisi-15

torku-gezisi-11

 

image_print

HABERLER