GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN MEHMETÇİĞE TAM DESTEK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN MEHMETÇİĞE TAM DESTEK

Giriş Tarihi: 18 Nisan 2018 - 17:53

Son Güncelleme: 18 Nisan 2018 - 17:53

Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğrencileri, geliri Afrin’e yönelik yapılan Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan Mehmetçiğimize gönderilmek üzere bir kermes düzenledi.

Üniversite kampüs alanında düzenlenen kermeste öğrenciler kendi yaptıkları yemek, kurabiye ve içecekleri satışa sundular. Kermeste öğrenciler ayrıca Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğü’nden aldıkları fidanları da satışa çıkararak, hem Mehmetçiğimize gelir elde ettiler hem de ağaç dikimine teşvikte bulunarak çevreye karşı duyarlılıklarını sergilediler.

Zeytin Dalı Harekatı’nın, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Emniyet güçlerimizin fedakar çalışmaları sonucu çok kısa bir sürede bitirildiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, buna rağmen ülkenin dört bir yanından Mehmetçiğimize yardımların devam ettiğini söyledi. Rektör Zeybek konuşmasında şunlara değindi:

“Fırat Kalkanı’ndan 295 gün sonra 20 Ocak 2018 tarihinde başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin çok fedakâr ve başarılı müdahaleleriyle 18 Mart 2018 tarihinde sona ermişti. Gerek süreç boyunca gerekse süreç sonrasında toplumun farklı kesimlerinden farklı birimlerinden ordumuza, güvenlik güçlerimize olan destek devam ediyor. Bu bizim milletimizin ordumuza, emniyet mensuplarımıza olan güvenini ve sevgisini göstermektedir. Bu çerçevede daha öncesinden Gümüşhane’den Afrin Bölgesi’ne 1071 kilogram pestil-köme gönderilmişti. Biz de üniversite olarak Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğretim üyelerimizin öncülüğünde, başta Meslek Yüksekokulu Müdürümüz ve aynı zamanda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Günay Çakır olmak üzere öğretim üye ve elemanlarımız ve öğrencilerimizle birlikte geliri Mehmetçiğimize gönderilmek üzere bir kermes düzenleme kararı aldık. Nisan ayında böyle güzel bir havada öğrencilerimizle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Kermesi düzenleyen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin devamını hem öğretim üyelerimizden hem de öğrencilerimizden bekliyoruz.”

(Kaynak: Niyazi Poyraz – 18.04.2018)

 

image_print

HABERLER