GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ, STK’LARLA PROJE YAPIMINA BAŞLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ, STK’LARLA PROJE YAPIMINA BAŞLADI

Giriş Tarihi: 01 Aralık 2017 - 11:01

Son Güncelleme: 01 Aralık 2017 - 11:06

Gümüşhane Üniversitesi; İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesi ve Gençlik Spor Bakanlığı işbirliği ile engelli öğrencilerine yönelik “Engel Tanımayan Akademisyenler Projesi” başlattı.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek tarafından yapılan projenin açılışına Gümüşhane Üniversitesi yönetiminin yanı sıra Proje Koordinatörü ve İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şube temsilcisi Adem Varan, Gençlik Spor Gümüşhane İl Müdürü İsrafil Arslan, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel, Nüfus İl Müdürü Ruşen Kalaycı, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek: “Yaradılış itibari ile her insan güzeldir. Bu projeden yararlanacak olanların hepsi bizim kardeşimizdir. Yaşamın içinde dezavantajlı grupta bulunmaları onları engelli yapmaz. Onlar, herkesin başına gelebilecek bir durumu yaşamaktadırlar. Önemli olan kalp ve vicdan engelli olmamaktır. Bu vesileyle projeye katkı sunan ve öğrencilerimize böyle bir imkân oluşturan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Projemizin sürdürülebilir olmasını ve güzel sonuçlar ortaya çıkarmasını diliyorum.” dedi.

Projenin açılış etkinliğinde konuşan Proje Koordinatörü Adem Varan ise proje kapsamında Osmanlıca, İngilizce, Arapça, Sosyal Medya, Bilgisayar ve Grafik Tasarım dersleri verileceğini, Kitap Okuma, Kariyer ve Herfene gibi programlar yoluyla engelli öğrenciler için sosyal ortamlar oluşturulacaklarını söyledi. Proje hizmetlerinden engelli öğrencilerin yanı sıra, onları destekleyen bütün üniversite öğrencileri de yararlanabilecek.

(Kaynak: Gümüşhane Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü – 01.12.2017)

 

image_print

HABERLER