GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TÜRK DÜNYASINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TÜRK DÜNYASINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Giriş Tarihi: 01 Haziran 2019 - 19:30

Son Güncelleme: 01 Haziran 2019 - 19:30

Gümüşhane Üniversitesi ve “Türk Dünyası Belgesel Film Festivali” arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokole göre 9 ülkede gerçekleştirilen Türk Dünyası Belgesel Film Festivalinin bir ayağı da Gümüşhane Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu koordinesinde düzenlenen film festivalinin protokol metni Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek tarafından imzalandı. İmza töreninde Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Yılmaz ve Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten de hazır bulundu.

Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek: “Büyük bir organizasyonun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Gümüşhane’yi ve üniversitemizi kültür/sanatla buluşturmak bizlerin asli görevleri arasındadır. Bu görevi de hem anlamı itibariyle önemli hem de etki alanıyla büyük bir festivalle yapmak kurumumuz ve öğrencilerimiz açısından faydalı olacaktır. Emek harcayan ve katkı sağlayan herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan ve Makedonya başta olmak üzere; Özerk Türk Cumhuriyetleri, Tataristan, Çuvaşistan, Başkordostan, Tuva, Gagavuzya, Dağıstan ile akraba topluluklarının katıldığı Türk Dünyası Belgesel Film Festivalini, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TİKA, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Yunus Emre Enstitüsü, TÜRKSOY gibi önemli kuruluşlar destekliyor.

Ayrıca Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği, İstanbul Agah Efendi Gazeteciler Derneği, Azerbaycan Matbuat Şurası, Kırgızistan Han Tangrı Vakfı, TRT, Anadolu Ajansı, NTV, Haber Türk TV ve Türkmeneli TV gibi sivil toplum örgütleri ve yayın kuruluşlarının desteklediği film festivalinin ödül töreni canlı yayında izleyicilerle buluşuyor.

(Kaynak: Gümüşhane Üniversitesi)

image_print

HABERLER