Gümüşhane Üniversitesi, Uluslararası Öğrencilere Bayram Programı Yaptı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Üniversitesi, Uluslararası Öğrencilere Bayram Programı Yaptı

Giriş Tarihi: 24 Nisan 2023 - 14:36

Son Güncelleme: 24 Nisan 2023 - 14:37

Gümüşhane Üniversitesi’nde eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik Ramazan Bayramı’nda üç günlük gezi ve aktivite düzenlendi.

Ramazan Bayramı dolasıyla ülkelerinden uzakta olan ve bayramı kutlayamayan uluslararası öğrencilere Gümüşhane Üniversitesi tarafından Trabzon ve Bayburt illerini kapsayan bir bayramlaşma ve gezi programı gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ve organizasyonunu Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Ahmet Sayın’ın yaptığı gezinin ilk durağı Trabzon oldu. Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği bayramlaşma programına katılan öğrenciler, burada farklı coğrafyalardan ve farklı kültürlerden gelen öğrencilerle buluşarak bayramlaşma imkânı buldular. Bayramlaşma sonrasında Trabzon’da bulunan Ayasofya Camii’ni de gezen öğrenciler, daha sonra Trabzon Tünel Akvaryum ve Trabzon Botanik Park’ı gezme fırsatını yakaladılar. Bayramın son gününde de Bayburt ilini gezen öğrenciler, Bayburt Kalesi ve şehir merkezini ziyaret etti. Öğrencilere Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından çorba ve bayram dolayısıyla tatlı ikramında bulunuldu. Öğrenciler Şiran ilçesinde bulunan Tomara Şelalesini de ziyaret ettikten sonra Çiçek Park Dinlenme Tesisleri’nde yemeklerini yiyerek gezilerini sonlandırdılar.

Gerçekleştirilen geziler hakkında bilgiler veren Öğr. Gör. Ahmet Sayın; “Ülkelerinden uzakta olan ve bayram dolayısıyla gidecek durumu olmayan uluslararası öğrencilerimize yönelik bayram etkinlikleri düzenledik. İki grup halinde düzenlendiğimiz etkinliklerimizin ilk durağı Trabzon oldu. UDEF ve Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği’nin gerçekleştirdiği bayramlaşma programına uluslararası öğrencilerimizi de götürerek kaynaşma ortamı sağladık. Bayramın üçüncü günü de Bayburt Kalesi ve şehir merkezi ile Şiran’da bulunan Tomara Şelalesi’ne öğrencilerimizi götürdük. Gayet eğlenceli ve keyifli bir organizasyon oldu. Bu amaçla da gerçekleştirdiğimiz etkinliklere destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız hocamız olmak üzere Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Karadeniz’den Günebakış ve 61 Medya İmtiyaz Sahibi Ali Öztürk, Trabzon İHH Başkanı Zühtü Kalma, İnsan Vakfı Trabzon İl Temsilcisi Yüksel Keleş, Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği Abdulkadir Yılmaz, Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürü Bekir Kurtoğlu, Sultan Pestil Köme Yönetim Kurulu Başkanı Baki Kara ve Çiçek Park Dinlenme Tesisleri’ne çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Program hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise söz konusu etkinlikle ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu: “Bütün kültürel farklılıklarına rağmen Ramazan Bayramı heyecanını yaşamak herkesin hakkıdır. Bizler de Üniversitemizde eğitimlerini sürdüren uluslararası öğrencilerimize yönelik memleket ve aile özlemini bir nebze de olsa azaltacak programlar düzenlemeye devam ediyoruz. Ramazan Bayramı vesilesiyle de ülkelerine dönemeyen öğrencilerimizi bayramda yalnız bırakmadık. Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü 66 ülkeden gelen öğrencilerimizle birebir ilgileniyor. Her türlü ihtiyaçlarında onların yanlarında olmaya çalışıyor. Onlara yönelik düzenlenen gezilerde amacımız, adı geçen öğrencilerimizin ülkemizin misafirperverliğini yakından görmeleri ve güzel vakit geçirmeleridir. Çünkü onlar bizim uluslararası gönül elçilerimizdir. Buradan eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayıp ülkelerine döndüklerinde ülkemizi en iyi şekilde tanıtacak olan yine onlardır. Bu vesileyle de gezilerin düzenlenmesi aşamasında emek ve katkı sunan başta uluslararası öğrencilerimizin her daim yanında olan ve onlara destek olan Uluslararası Öğrenci Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız olmak üzere tüm personelimizi kutluyorum. Ayrıca gerçekleştirilen gezilerde maddi ve manevi olarak öğrencilerimize destek veren ve onları ağırlayan kurum, kuruluş temsilcilerine ve kişilere çok teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Gümüşhane Üniversitesi

image_print

HABERLER