Gümüşhane Üniversitesi’den Kadın Kooperatifine Destek - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Üniversitesi’den Kadın Kooperatifine Destek

Giriş Tarihi: 27 Nisan 2021 - 10:45

Son Güncelleme: 27 Nisan 2021 - 10:45

Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İş birliği Protokolü Uygulama Esasları kapsamında Gümüşhane Üniversisi’nde bir toplantı gerçekleştirildi.

Şiran ilçesinde kurulacak olan kadın kooperatifine destek çalışmalarına yönelik söz konusu toplantıda, kadın kooperatifinin ilçenin hem tarımsal üretimini teşvik edecek hem de kadın istihdamının arttırılmasını sağlayacak üretim yapabileceği konular ve projeler üzerinde bilgi alışverişinde bulunuldu.

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanlığı’nda düzenlenen toplantıya Turizm Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi İsmail Çalık ve Dr. Öğr. Üyesi Fazıl Kaya ile Gümüşhane Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Hizmetleri Birim Sorumlusu Sosyolog Ferdiye Demir ve Şiran İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Elif Karabulut katıldı.

Toplantıda Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Gümüşhane Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Şiran İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle kurulması planlanan kadın kooperatifi hakkında bilgiler alındı.

Kadın istihdamının artırılmasına öncülük edecek olan kooperatif hakkında düşüncelerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Gerek Şiran ilçemizde ve gerekse de Gümüşhane il genelinde kadın istihdamına büyük ölçüde katkı sağlayacak kooperatifin kurulması yerinde ve doğru bir karar olacaktır. Gümüşhane Üniversitesi olarak kadınlarımızın çalışma hayatında daha aktif rol alması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki kadın kooperatifleri kadın istihdamının artmasında ve kırsal alanda yaşayan kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarının yanı sıra eğitim faaliyetleriyle de kadınların bilinçlenmesi adına oldukça etkilidir. Yoksullukla mücadelede önemli olan kadın kooperatiflerinin desteklenmesi aynı zamanda ülke ekonomisine de katkı sağlamaktadır. Bu kapsamda üniversite olarak projede yer almaktan dolayı mutluyuz. Kooperatifin kurulması aşamasında emeği geçenlere ve proje paydaşlarına böylesine anlamı ve farkındalık yaratacak çalışmaların için teşekkür ediyorum.”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ

image_print

HABERLER