GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NDE 10’UNCU MEZUNİYET COŞKUSU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NDE 10’UNCU MEZUNİYET COŞKUSU

Giriş Tarihi: 14 Mayıs 2018 - 23:25

Son Güncelleme: 14 Mayıs 2018 - 23:39

Gümüşhane Üniversitesi 10’uncu Kuruluş Yıldönümü ve 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Mezuniyet Töreni 14 Mayıs 2018 Pazartesi günü yapıldı.

Rektörlük binası önünde bulunan anıta çelenk konulmasıyla başlayan törene, öğleyinden sonra Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) açık alanda devam edildi. Bu yıl mezun olacak 4 bin 18 öğrenci, aileleriyle birlikte törenin düzenlendiği alanda heyecanlı bir şekilde hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gümüşhane Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi tarafından sergilenen gösteri, izleyenlerden büyük beğeni topladı. Halk Oyunları gösterisinin sona ermesiyle birlikte, mezun öğrenciler adına fakülte düzeyinde birinci olan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Zeynep Çevik bir konuşma yaptı.

Zeynep Çevik’in konuşmasının ardından konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek yaptığı konuşmada Gümüşhane Üniversitesi hakkında detaylı bilgi verdi. Ve konuşmasının sonunda mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulunarak şöyle söyledi: “Her birinizin bu topluma, bu millete, bu devlete karşı sorumlulukları vardır. Sivil hayatımızda da bu sorumluluklarımız noktasında da siz gençlerden gayret bekliyoruz. Sizleri sivil hayata uğurlarken, son olarak sıralarınızdaki yerlerinizin dolacağını biliyorum. Ama üniversite olarak gönlümüzdeki yeriniz baki kalacaktır. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Hepiniz Allah’a emanet olunuz.”

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in konuşmasının ardından Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen öğrencilere ileriki hayatlarında başarılar dileyerek, “Sizlerin buradan güvenli ve emniyetli bir şekilde eğitim görmeniz için Gümüşhane Valimiz ve Rektörümüz ile birlikte gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Sizler birer turizm elçisisiniz buradan iyi hatıralarla ayrılmanızı istiyorum.” şeklinde konuştu.

Gümüşhane Belediyesi Başkanı Ercan Çimen’in konuşmasının ardından Gümüşhane Valisi Okay Memiş yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Mezun olan öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diliyorum. Okul bitti, diye her şey bitmiyor. Mücadele çok çetin bir şekilde devam ediyor. Bundan sonraki süreçte katıldığınız sınavlarda binlerce mezun içerisinde sınavı kazanmanız gerekiyor. Sizlerden mezun olduktan sonra büyük bir performans bekliyoruz. Bizler, sizleri gönüllü elçiler olarak görüyoruz. Sizlerin buradan mezun olduktan sonra bile kendi memleketlerinizde Gümüşhane’yi en iyi şekilde tanıtacağınızdan da eminiz. Bizler Gümüşhane ile ilgili ne söylersek söyleyelim, sizlerin söyleyeceği şeyler kadar önemli olamaz. Umarız buradan ayrıldığınızda olumlu anılarınız çok daha fazla olur. Siz öğrencilerimizi de mezuniyetinizden dolayı tebrik ediyor ve yeni yaşamınızda sizlere başarılar diliyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından fakülte düzeyinde üniversitemiz birincisi Zeynep Çevik tarafından mezuniyet kütüğüne plaka çakıldı ve kendisine Gümüşhane Valisi Okay Memiş tarafından birincilik ödülü takdim edildi.

Yüksekokul düzeyinde birinci olan BESYO Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Ömer Tarkan Gören’e Gümüşhane Belediyesi Başkanı Ercan Çimen, Meslek Yüksekokulu düzeyinde birinci olan Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencisi İdris Sevilgen’e Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik ve Fakülte düzeyinde ikinci olan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Şadiye Cıdırlı’ya da Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek tarafından ödülleri verildi.

Törende Yüksekokul düzeyinde ikinci olan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Aleyna Altınok’a Gümüşhane Vali Yardımcısı ve Torul Kaymakamı Ali Arıkan, Meslek Yüksekokulu düzeyinde ikinci olan Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Elektrik Programı öğrencisi Ferdi Kaya’ya Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Fakülte düzeyinde üçüncü olan İlahiyat Fakültesi İlahiyat Bölümü öğrencisi Büşra Torun’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahri Bayram, Yüksekokul düzeyinde üçüncü olan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Serhat Bayram’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır ve Meslek Yüksekokulu düzeyinde üçüncü olan Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programı öğrencisi Mehmet İsmail Bildik’e de Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır tarafından ödülleri verildi.

Öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından mezuniyet yemini yapılması ve öğrencilerin keplerini atmasıyla tören sona erdi.

 

 

image_print

HABERLER