Gümüşhane Üniversitesi'nde 34 Profesör, 65 Doçent ve 133 Doktor Öğretim Üyesi Cübbe Giydi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Üniversitesi’nde 34 Profesör, 65 Doçent ve 133 Doktor Öğretim Üyesi Cübbe Giydi

Giriş Tarihi: 25 Mayıs 2022 - 14:50

Son Güncelleme: 25 Mayıs 2022 - 18:23

2017-2021 eğitim-öğretim yılı “Akademik Cübbe Giyme ve Belge Takdim Töreni” Gümüşhane Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Üniversitelerde icra edilen ve akademisyenliğin manevi değerini gösteren bir gelenek olan Akademik Cübbe Giyme ve Belge Takdim Töreni’nde Gümüşhane Üniversitsi’nden 34 Profesör, 65 Doçent ve 133 Doktor Öğretim Üyesi gerçekleştirilen görkemli bir törenle cübbe giyerek belgelerini aldılar.

 Törende ayrıca Gümüşhane Üniversitesinde akademik başarı gösteren akademisyenlere “Akademik Başarı Tebrik Belgesi” ile Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği doğrultusunda yapılan değerlendirmede başarı gösteren akademisyenlerimize de “Akademik Teşvik Başarı Belgesi” takdim edildi.

Gümüşhane Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tören Üniversitemizin tanıtım filmiyle başladı. Tanıtım filminin ardından Müzik öğretmeni Çağla Araz’ın müzik dinletisiyle program devam etti.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in bibliyografyasının da okunduğu programın açılış konuşmasında Rektör Zeybek şunları söyledi, “Akademik Cübbe Giyme ve Belge Takdim Törenimize hepiniz hoş geldiniz. Malum olduğu üzere salgın her kurumun her türlü faaliyetini derinden etkiledi. 2019 yılı sonlarında etkileri görülmeye başlanan salgının yükseköğrenimdeki tesirlerini biz 2020 yılının Mart ayı içerisinde Yükseköğretim Kurulu başkanımızın 16 Mart 2020 tarihinde eğitim öğretim faaliyetlerinin çevrim içi yapılacağına dair paylaşımıyla hiçbir problem yaşamadan uzaktan eğitim öğretim faaliyetleriyle birlikte 2020 ve 2021 yılını tamamlamış olduk. Hiçbir sıkıntı yaşamadan bu süreci atlatmamızda emeği geçen hem koordinatörlük yöneticilerimize, çalışanlarına hem de bütün öğretim üyelerimize teşekkür ediyorum. Nitekim biz bu cübbe giyme ve belge takdim törenini aslında 2 yıl önce yapmayı planlıyorduk. Salgından dolayı bunu ertelemiştik. Değerli misafirlerimiz bilgi; malum toplumun refah seviyesini, kalkınmayı, huzuru güvenliği hayatın her alanını derinden etkileyen bir unsurdur. Bilgiye ulaşmanın en önemli yolu da eğitimdir. Eğitim öğretim faaliyetlerinin en yüksek seviyede gerçekleştirildiği birimler ise üniversitelerimizdir.  Ülkemizde halen 209 üniversitede 43 bin lisans, ön lisans ve lisansüstü programda 8 milyon 241 bin gencimiz yükseköğrenim görüyor. Son yıllarda yükseköğrenime artan ilginin temel sebebi gençlerimizin daha fazla refah beklentisi içerisinde olmaları, iş dünyasının da nitelikli ve donanımlı gençlere kapılarını aralamış, açmış olmalarıdır.

Gümüşhane Üniversitesi 2008 yılında kurulmuş, ülkemizin en genç devlet üniversiteleri içerisinde yer alıyor. Üniversitemiz hali hazırda 7 Fakülte, 2 Yüksekokul, 10 Meslek Yüksekokulu, 11 Uygulama ve Araştırma Merkezi ve çok sayıda koordinatörlükle eğitim öğretim faaliyetlerini yürütüyor. 20 bine yakın öğrencisi olan, 643 akademik, 268 idari personeliyle hızla büyümeye ve gelişmeye devam eden bir üniversiteyiz. 2017 yılında 2 Profesörü olan bir Üniversiteydik. 2022 yılı itibariyle 35 aktif Profesörü olan bir Üniversite olduk. Toplam 46 lisans, 75 ön lisans ve 51 lisansüstü programla eğitim öğretim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 2017 yılından bugüne akademik kadro anlamında Dr. Öğr. Üyesi, Doçent ve Profesör olmuş bütün arkadaşlarımızı canı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Üniversitemizin kuruluşundan dernekleşme aşamasına ve bugüne gelinceye kadar emeği geçen Gümüşhanelilerimize ve bütün herkese en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Çok değerli arkadaşlarımızın akademik heyecanlarının azalmamasını, artarak devam etmesini diliyorum.

Eğitim öğretim faaliyetlerinin topluma yayılması söz konusu olunca önemli olan yine insan ve insan kaynağı oluyor. Gümüşhane Üniversitesinde de bu süreci yürüten asıl kadroyu akademik kadrolarımız oluşturuyor. Gerçekten akademik kadrolarda görev alan öğretim üyelerimiz büyük bir adanmışlıkla görevlerini süründürüyorlar. Bu yönüyle baktığımızda bilim insanlığı bir meslek değil, gerçekten de bir hayat tarzıdır. Bütün hayatınız boyunca emekli olamayacağınız sorumluluklar taşıyorsunuz. Büyük bir adanmışlıkla çalışıyorsunuz. Bu necip millet, bilimde de teknolojide de dünyanın en iyisi olmayı hak ediyor. Bu nedenle de hem Üniversitemize hem de ülkemiz bilimine, teknolojisine ve üretimine rehberlik ettiğiniz, katkı sağladığınız için siz değerli akademisyenlerimizi tekrar kutluyorum. Göreve başladığımız ilk günden itibaren yanımızda yer alan, bizi yalnız bırakmayan bütün programlarda bizleri destekleyen başta çok kıymetli Valimiz, Belediye Başkanımız, Cumhuriyet Başsavcımız, Adalet Komisyonu Başkanımız, İl Jandarma Alay Komutanımız, İl Emniyet Müdürümüz, Ticaret Sanayi Odamız, bütün sivil toplum kuruluşlarımız ve kamu kurumlarımız olmak üzere gönlü Üniversitemizden yana olan, Üniversitemizin gelişmesinden ve büyümesinden mutluluk duyan fiili destek olan, bizler için dua eden bütün hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum.”

Gümüşhane Üniversitesinin yıllara göre akademik, bilimsel ve idari başarılarının ve gelişiminin de ele alındığı etkinlikte konuşan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek ise “Bugün güzide Üniversitemizin Akademik Cübbe Giyme ve Belge Takdim Töreni vesilesiyle sizlerle beraber olmanın mutluluğu, onuru ve kıvancı içerisindeyim. Öncelikli olarak Dr. Öğr Üyesinden Profesörlerimize kadar akademik kazanç sağlayan, kendini geliştirerek bu noktalara gelen çok değerli bilim insanlarımızı tebrik ediyorum. Bilim adamlığı; kendini insanlığa, gençliğe, dünyanın gelişimine katkı sunan, kendisine cevher olarak gelen gençleri pırlantaya dönüştürmek için çalışan fedakâr bir gruptur. Öyle ki sadece ülkesini değil, dünyanın dertleriyle de dertlenen, eline gelen gençlerin evrensel kültürü algılamaları ve anlamaları noktasında onlara bir ışık, bir kandil olan çok değerli insanlardır. Bu vesileyle tekrardan Akademik Cübbe Giyme ve Belge Takdim Törenimizin arkadaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Üniversitemizin, ilimize katkıları açıktır. Son 4 yılına da gururla tanıklık etmiş bir kardeşiniz olarak değerli Rektör hocamızın şahsında ilimizin kalkınmasına, ülkemizin değer bulmasına kattığınız değerler açısından hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyor, törenimiz hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından Gümüşhane Üniversitesinde cübbe giymeye hak kazanan Profesör, Doçent ve Dr. Öğr Üyesi akademisyenlerimize protokol tarafından belgeleri takdim edildi. Tören, Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimi ve kokteyl ile birlikte sona erdi.

KAYNAK: Gümüşhane Üniversitesi – 25.05.2022

image_print

HABERLER