GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ'NDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Giriş Tarihi: 08 Nisan 2019 - 14:30

Son Güncelleme: 08 Nisan 2019 - 14:30

Gümüşhane Üniversitesi; Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) koordinasyonunda yürütülen ve Türk yükseköğretim tarihinde bir ilki oluşturacak ‘Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi’ pilot uygulamasının yapılacağı üniversiteler arasında yer alacak.

Yükseköğretim Kurulu’nun hazırladığı proje sayesinde, akademisyenler ve üniversite öğrencileri, “Öğrenme Yönetim Sistemi” üzerinden interaktif şekilde iletişime geçerek dersleri ve projeleri yüz yüze eğitimin yanı sıra dijital ortamda da sürdürecek.

 ‘Dijital Dönüşüm Projesi’ pilot uygulaması Gümüşhane Üniversitesi haricinde Bitlis Eren Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversiteleri de dahil edildi.

YÖK’ün hazırladığı projeye dâhil edilen üniversitelerde ilk etapta akademisyenlere ve öğrencilere yönelik dijital okur – yazarlık eğitimi verilecek.

image_print

HABERLER