Gümüşhane Üniversitesi’nde İtfaiyecilikle İlgili Önemli Seminer - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Üniversitesi’nde İtfaiyecilikle İlgili Önemli Seminer

Giriş Tarihi: 16 Mart 2017 - 9:25

Son Güncelleme: 16 Mart 2017 - 9:26

Gümüşhane Üniversitesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünün katkılarıyla, Afetlerde Gönüllü Katılım  ve Gönüllü İtfaiyecilik semineri yapıldı.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salonda yapılan seminere, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Seminerde Gümüşhane Üniversitesinin en önemli misyonlarından birisinin toplumu ilgilendiren her konuya el atmak ve bu konularda toplumu bilinçlendirmek olduğunu söyleyen Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu,  “Bir doğal afet veya yangın gibi hepimizi tehdit altında bırakacak bir takım durumlarda neler yapmamız gerektiğini hepimizin bir vatandaş olarak mutlaka bilmesi lazım. Toplum içerisinde yaşayan bizlerin birer birey olarak çevremizle ilgili birtakım sosyal sorumluluklarımız olduğunun farkında olmamız vatandaşlık görevidir. Bu bilinçle düzenlenen bu seminerin başta öğrencilerimiz olmak üzere ilgili alandaki öğretim elemanlarımıza ve şehrimize faydalı sonuçlar doğuracağı kanaatindeyim. Dolayısıyla organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum. ” dedi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, afet durumlarında yapılan çalışmalarda gönüllü olarak katılımın nasıl sağlanacağı ve bununla ilgili yapılan çalışmaların örneklendirildiği bir sunum gerçekleştirdi. İslamoğlu yaptığı sunumda; “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı olarak Gönüllü İtfaiyecilik Biriminde profesyonel itfaiyecilerin aldığı eğitimler aynısı gönüllü itfaiyecilere de verilmektedir. Bu eğitimin ardından gönüllü itfaiyeciler resmi kurumlardaki ekiplere dahil olmaktadır. Gönüllü itfaiyecilik gönüllülük esasına dayalı olan bir çalışma ve kişilerin şahsi menfaat beklemeksizin topluma sundukları bir hizmettir. Yangından, sudan, selden, depremden ve diğer doğal afetlerden kurtarmış olduğunuz her canlıdan almış olduğunuz haz sizin için değerli şeydir. Yaptığınız işin karşılığıdır.” dedi.

Yapılan sunumun ardından Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu’na katılımından dolayı plaket takdiminde bulundu.

(Kaynak: Gümüşhane Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü – 15 Mart 2017)

 

image_print

HABERLER