GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NDE UZAKTAN EĞİTİM DERSLERİ BAŞLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NDE UZAKTAN EĞİTİM DERSLERİ BAŞLADI

Giriş Tarihi: 25 Mart 2020 - 20:46

Son Güncelleme: 25 Mart 2020 - 20:48

Koronavirüs salgını dolayısıyla Gümüşhane Üniversitesi’nde 3 haftalık arada öğrencilerin derslerine devam etmeleri için “Uzaktan Eğitim Sistemi” ile dersler verilmeye başlandı.

Gümüşhane Üniversitesi’nin “Uzaktan Eğitim Merkezi” tarafından açılan sistemde öğrenciler aldıkları dersler için kendilerine ait öğrenci numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapıp, dersleri izleyebilecekler.

Açılan sistemin tanıtımını yapmak için üniversite yönetimi ile video konferans sistemi üzerinden bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Hepimizin bildiği üzere tüm dünyayı sarsan ve ülkemizde de etkilerini gördüğümüz Koronavirüs salgını dolayısıyla eğitim-öğretime 3 haftalık bir ara verdik. Verilen bu arada öğrencilerimizin derslerinden geri kalmamaları için üniversitemiz Uzaktan Eğitim Sistemi ile öğrenci bilgi sistemi entegre edildi. Bu sistemde ders veren öğretim elemanlarımız, dersler ve öğrenciler uzaktan eğitim sistemine aktarıldı. Böylelikle öğrencilerimiz etkileşimli ve kısmi etkileşimli olarak derslerini buradan görecekler. Uzaktan Eğitim sistemimizin kılavuzu ve tanıtım videoları hem öğrencilerimiz hem de hocalarımız için sayfada paylaşıldı. Sayfamızda paylaşılan ilgili videolar izlendiğinde öğrencilerimizin ve akademik kadromuzun sorunsuz şekilde dersleri işleyebilecekleri kanaatindeyim. Hazırlık sınıfları, önlisans, lisans ve lisansüstü derslerin teorik kısmına ait ders notları PDF, PowerPoint sunumları ve derse ait lisanslı ve kaynak bilgisi içeren videolar hocalarımız tarafından kendi sayfalarında paylaşılacaktır. Ders Bilgi Sistemi (DBS)’nde bulunan sohbet menüsünden öğrencilerimizle istediğimiz zaman bağlantı kurma imkânımız olacak. Burada istediğimiz gün ve saatte öğrencilerimize randevu vermek kaydıyla onlarla canlı dersler de verilebileceğiz. Hazırlık sınıfı öğrencileriyle sanal sınıf ortamında belli bir program dâhilinde etkileşimli dersler yapılacaktır. Uygulamaların ve derslerin uygulama kısımlarının dönem sonunda yoğunlaştırılmış bir program dâhilinde ayrıca yapılması planlanmaktadır. Yaz dönemi stajları bilahare değerlendirilecektir. Geleceğin ne getireceğini bilemeyiz; ama şuan için derslerin teorik kısmıyla ilgili hazırlıklarımızı tamamlamış olduk. Derslerin değerlendirilmesiyle ilgili gelişmeleri, sürece bağlı olarak ilerde duyurusunu yapacağız. Uzaktan Eğitim Bilgi Sistemi’nin hazırlanmasında bir hafta boyunca fedakârca çalışan bir ekibimiz oldu. Çok kısa bir süre içerisinde ortaya çıkan bu sorunu çözdüler.

Başta Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ferkan Sipahi, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Fatih Yalçın, GÜSUD Koordinatörümüz Prof. Dr. Müge Yılmaz, GÜSUD Koordinatör Yardımcımız ve UZEM Müdürümüz Doç. Dr. Handan Çam, Bilgi İşlem Dairesi (BİD) Başkanımız Mehmet Halis Korkmaz, Öğrenci İşleri Dairesi (ÖİD) Başkanımız Niyazi Karadeniz, BİD Personellerimiz Bayram Karakuş ve Yunus Emre Hendekçi, ÖİD Şube Müdürümüz Bayram Kayhan, Yazılım Mühendisliği’nden Arş. Gör. Mehmet Güvercin, İletişim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Kaan Gez, Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten ve Arş. Gör. Haşim Demirtaş ve son olarak da Strateji Daire Başkanımız Onur Kaya yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Bu arkadaşlarımız süreci başarılı bir şekilde yürüttü. Sistemin ilk denemesini de yönetim ekibimizle birlikte canlı bir şekilde gerçekleştirdik. Arkadaşlarımıza hazırlık sürecindeki katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ülke olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Öğrencilerimizin derslerinden mahrum kalmamaları için başlatılan bu sistemin sıkı takipçisi olacağız. Öğrencilerimize her türlü gelişmeyi ana sayfamız üzerinden takip etmelerini ve derslerini ihmal etmemelerini öneriyor ve kendilerine başarılar diliyorum”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ – 25.03.2020

image_print

HABERLER