GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NDEN DOÇ. DR. RIDVAN ŞAHİN, DÜNYANIN EN ETKİLİ 500 BİLİM ADAMINDAN BİRİ OLDU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NDEN DOÇ. DR. RIDVAN ŞAHİN, DÜNYANIN EN ETKİLİ 500 BİLİM ADAMINDAN BİRİ OLDU

Giriş Tarihi: 24 Kasım 2020 - 19:59

Son Güncelleme: 24 Kasım 2020 - 19:59

Gümüşhane Üniversisi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rıdvan Şahin, Türkiye’den 858 bilim insanının yer aldığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde ilk 500 de yer aldı. Ayrıca Şahin; ülkemizde 156 bilim insanının değerlendirildiği “Yapay Zekâ ve Görüntü İşleme” alt bilim dalında da 89’uncu sırada yer aldı.

Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda’dan bilim insanlarının yer aldığı bir ekip tarafından; bilimsel makalelerin sayısı, atıf sayısı, yazar sırası, yazar sayısı, kendine atıf oranı gibi değişkenlerden oluşan ve kompozit indikator bilimsel etki endeksi kullanılarak, 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında oluşturduğu en etkili bilim insanları listesi belirlendi. Plos Biology isimli bilimsel dergide yayımlanan listede, ülkemizdeki üniversitelerden 858 bilim insanının yer aldığı en etkili 100 bin bilim insanları listesinde Gümüşhane Üniversitesi’nden bir bilim insanı da yer alma başarısı gösterdi. Çalışmada, 1996-2017 yılları arasında en az 5 makale yayınlamış olan yaklaşık 7 milyon araştırıcı üzerinde yürütülerek 100 bin bilim insanı listelendi. Bilgi ve iletişim, yapay zekâ-karar verme ve de bulanık mantık üzerine çalışmalar yapan Doç. Dr. Rıdvan Şahin, yapılan araştırma sonucunda en etkili 100 bin bilim insanı listesinde ilk 500’de yer alma başarısını gösterdi.

Yakalamış olduğu bu takdire şayan başarısından dolayı Doç. Dr. Şahin’i kutlayan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rıdvan Şahin, aktif yayın hayatına 2014 yılında başlamıştır. Buna rağmen değerlendirmenin yapıldığı 1996-2017 yılları arasındaki kısa zamanda almış olduğu bu başarı gerçekten de gurur vericidir. Üniversitemizi uluslararası bilim dünyasında yaptığı bilimsel çalışmalar dolayısıyla önemli bir yere taşımış oldu. Şahin’in ülkemizde ‘Yapay Zekâ’ ve ‘Görüntü İşleme’ alt bilim dalında da 156 bilim insanı arasından 89’uncu sırada yer alması bir hayli sevindirici oldu. Gümüşhane Üniversitesi olarak yenilikçi, üretken ve dinamik bir kadroya sahibiz. Bu nedenle her alanda da başarılar elde etmeye devam ediyoruz. Alınan bu başarı da üniversitemizin gücünü bir kez daha ortaya çıkarmaktadır. Üniversitemizin aldığı bu başarıların ülkemize ve ilimize önemli katma değer kazandıracağı inancındayım. Üniversitemizde yürüttüğü birçok idari görevin yanı sıra ülkemizi ve üniversitemizi uluslararası bilim dünyasında başarılı bir şekilde temsil etmesinden dolayı Doç. Dr. Rıdvan Şahin’i tebrik eder, kendisine çalışma hayatında başarılar dilerim.”

Dünya çapında 100 bin üst düzey bilim insanın yer aldığı herkese açık veri tabanına ve listeye “https://data.mendeley.com/datasets/btchxktzyw/2” adresinden (Table-S7-singleyr-2019.xlsx) ulaşabilmektedir.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ

image_print

HABERLER