Gümüşhane Üniversitesi’nden Filistin Açıklaması - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Üniversitesi’nden Filistin Açıklaması

Giriş Tarihi: 15 Ekim 2023 - 14:27

Son Güncelleme: 15 Ekim 2023 - 14:27

Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü’nden Filistin ile İsrail arasında yaşanılan olayla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

 “Dünya, 21. yüzyılın ilk çeyreğinde İsrail’in Filistin’deki soykırım teşebbüsünün dramını izliyor. İsrail’in savaş hukukunu dahi hiçe sayan insanlık dışı uygulamaları mazlum Filistin halkına karşı bir soykırıma dönüşmektedir. Filistin halkı, tarih boyunca yaşadıkları acıları ve kayıpları hatırlarken, dünya barışı ve insan hakları konularında birlik olma çağrılarına karşılık verilmelidir. İnsan hakları, adalet ve barış, bu çatışmanın son bulması için temel taşlar olmalıdır. Tüm insanlar için daha iyi bir gelecek umuduyla, bu çabaların devam etmesi önemlidir. Gümüşhane Üniversitesi olarak Filistin halkı başta olmak üzere dünya üzerinde insanlığa karşı yapılan her türlü haksız müdahalenin karşısında olduğumuzu bildirmek isteriz. Filistin halkının özgürce yaşama, ibadet etme, sağlık, eğitim, mülkiyet hakkının korunması sağlanmalıdır. Dünya kamuoyu önünde savaş suçu işleyen İsrail’in insanlık dışı saldırılarını kınıyor, vicdanlarımızı sızlatan bu dramın son bulması için herkesi mağdur ve mazlum Filistin halkıyla dayanışmaya, onların sesi olmaya çağırıyoruz”

image_print

HABERLER