Gümüşhane Üniversitesi’nin 19 Öğrencisi Depremde Vefat Etti - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

4 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Üniversitesi’nin 19 Öğrencisi Depremde Vefat Etti

Giriş Tarihi: 22 Şubat 2023 - 14:19

Son Güncelleme: 22 Şubat 2023 - 14:19

Gümüşhane Olay Gazetesi’nin Haberi – Rüveyda Usta – 22.02.2023

6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi ile Elbistan olan ve çevresindeki 11 ili etkileyen iki büyük depremde Gümüşhane Üniversitesi’nin 19 öğrencisi vefat etti.

Yazı İşleri Müdürümüz Rüveyda Usta’nın konu ile ilgili sorularını cevaplayan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi:

 “Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde 19 öğrencimizi kaybettik. Acımız büyük.  6 Şubat 2023 tarihi bize hayatımızda hiçbir zaman unutamayacağımız derin yaralar bıraktı. Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi ile Elbistan’da peş peşe meydana gelen depremlerle sarsıldık. Yaşanan iki büyük depremle birlikte bölgede 6.212 artçı depremin meydana geldiğini öğrendik. Akabinde 20 Şubat 2023 tarihinde Hatay’da (Defne ve Samandağ) iki büyük deprem daha yaşadık.

Depremin ilk dakikalarından itibaren Gümüşhane Valiliğimiz ile koordineli bir şekilde örgütlenip, Üniversitemizden arama kurtarma faaliyetlerinde deneyimli personelimizle deprem bölgesinde zarar gören Adıyaman’a doğru yola çıktık. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi, Acil Yardım ve Afet Yönetim Bölümü ve Kürtün Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü’nden akademik ve idari personelimiz ile gönüllü öğrencilerimizden oluşan 74 kişilik deneyimli ekibimiz, sahada birçok başarılı kurtarma faaliyeti yürüttü.

Gümüşhane Üniversitesi olarak gönderilen yardımlar ile birlikte bölgede bulunan öğrencilerimize ve ailelerine ulaşmaya çalıştık. Yaşanan felaket sonrası gerek sosyal medya adreslerimizden ve gerekse de öğrencilerimizin iletişim numaralarından her birisine ulaşıp kurumlarımızla irtibat kurarak yardım götürülmesini sağladık. Depremden sağ kurtulan öğrencilerimizi ve ailelerini Üniversitemize getirip yerleştirerek, ihtiyaçlarının karşılanması noktasında seferber olduk. Ulaşabildiğimiz her bir öğrencimiz bizlere sevinç yaşatırken kaybettiklerimizle de acımız katlanarak büyüdü.

Üniversitemizdeki ikamet adreslerine göre bölgede 4586 öğrencimiz bulunmaktadır. Her bir öğrencimizle yakından ilgilenip maddi manevi ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Bu sebeple Deprem Yardımlaşma Kampanyası ile birlikte deprem felaketinden etkilenen öğrencilerimizin ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamayı planlıyoruz.

Ülkemizin her köşesinde milletimiz yardım severliğini gösterdi. Üniversitemizdeki akademik ve idari personelimiz de Gümüşhaneli vatandaşlarımızın desteğiyle ürettikleri Ahşap Evleri bölgeye göndererek teslimlerini gerçekleştirdi.

Depremin 15’inci günü itibariyle Üniversitemizden aralarında mezunlarımızın da olduğu 19 öğrencimizin hayatını kaybettiği bilgisini aldık.

Vefat eden öğrencilerimizin adları şöyledir:

  • Kelkit Aydın Doğan MYO Mimarlık ve Şehir Planlama bölümü Tapu Kadastro Programı 1. Sınıf öğrencimiz Burak GÜNALMIŞ,
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi bölümü 2. Sınıf öğrencimiz Aslı ÇELİK,
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi bölümünden mezun öğrencimiz Merve ASLAN,
  • Gümüşhane Sağlık Hizmetleri MYO Tıbbi Hizmetler ve Teknikler bölümü Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programı 1. Sınıf öğrencimiz Sıla POLAT,
  • İlahiyat Fakültesi Birinci Sınıf öğrencimiz Salih BERKCAN,
  • Gümüşhane Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi programı 2. Sınıf öğrencimiz Hüseyin YILDIRIM,
  • İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 1. Sınıf öğrencimiz Nihat TAŞTAN,
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye 4. Sınıf öğrencimiz Onur YILMAZ,
  • Torul MYO-Adalet Programı 2. Sınıf öğrencimiz Durdu Mehmet BOZKURT,
  • Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 4. Sınıf öğrencimiz Sabriye HANCI,
  • Gümüşhane Sağlık Hizmetleri MYO Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programından mezun öğrencimiz Kaan BOZTOPRAKLI,
  • İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun öğrencimiz Yunus Emre İNCE,
  • Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği bölümü 4. Sınıf öğrencimiz Selin NAR,
  • Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü 1. Sınıf Yusuf KELLE,
  • Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü 1. Sınıf Sıla İMAMOĞLU,
  • Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun öğrencimiz Mustafa AKSU,
  • Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun öğrencimiz Gamze TAŞKIN,
  • Gümüşhane Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Programından mezun öğrencimiz Nuri KARAVELİOĞLU
  • Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi – Elektrik -Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun öğrencimiz Abdulsamed ERDAĞLI.

Vefat eden her bir öğrencimiz Üniversitemizi derin bir yasa boğdu. Temennimiz bundan sonra hiçbir öğrencimizin vefat haberini almamaktır. Öğrencilerimizi daima en güzel şekilde hatırlayacağız. Bu vesileyle başta öğrencilerimiz olmak üzere asrın felaketi olan depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve Üniversitemize baş sağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

Gümüşhane Olay Gazetesi olarak biz de üniversitemizin vefat eden öğrencilerine Allah’tan rahmet, Öğrencilerimizn ailelerine ve Gümüşhane Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek başta olmak üzere üniversite camiasına başsağlığı diliyoruz.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 22.02.2013

image_print

HABERLER