Gümüşhane Üniversitesi’nin 32 Akademisyeni Dünya Sıralamasında - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Üniversitesi’nin 32 Akademisyeni Dünya Sıralamasında

Giriş Tarihi: 25 Mart 2022 - 15:51

Son Güncelleme: 25 Mart 2022 - 15:53

Google Akademik’teki H-index ve i10 indeks puanlarına ve atıflara dayalı olarak bilim insanlarının toplam ve son beş yıllık verimlilik katsayılarını gösteren ilk ve tek çalışma olan “AD Bilimsel İndeksi”, “World Scientist and University Rankings 2022” (Dünya Bilim İnsanı ve Üniversite Sıralaması 2022) listesini yayımladı.

Uluslararası sıralama kuruluşu AD Scientific Index’in Google Akademik açık profillerine göre dünyadaki üniversiteleri ve bilim insanalarını, H indeks, i10 indeks ve atıf sayısını baz alarak yıllara göre sıraladığı “AD Scientific Index-2022” raporunda, araştırmaya dahil edilen Dünyadaki 838 bin 413 bilim insanın bulunduğu listede Gümüşhane Üniversitesi’nden  32 akademisyen yer alarak büyük bir başarıya imza attılar.

Araştırmaya dahil edilen 838.413 bilim insanı arasından başarılı olan Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerimizin sıralaması ise şu şekildedir:

Toplam 216 ülke, 15.159 üniversite ve 838.413 bilim insanın yer aldığı araştırmada akademisyenlerimizin göstermiş olduğu başarı sonucunda Gümüşhane Üniversitsi; Dünya Sıralamasında 6160’ıncı sırada yer alırken, Türkiye’deki 207 Üniversite arasından da 163’üncü sırada yer aldı.

Akademisyenlerimizin göstermiş olduğu başarıdan dolayı büyük gurur ve sevinç duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, şunları söyledi: “Başarılarına her gün bir yenisini ekleyen Üniversitemiz, bilimsel alandaki yükselişini de devam ettiriyor. Üniversitemizin her yıl dünya sırlamalarında boy göstermesi bizleri de heyecanlandırıyor. Birbirinden değerli çalışmalara imza atan ve akademik camiada söz sahibi olan akademisyenlerimizin göstermiş olduğu başarı sayesinde Gümüşhane Üniversitesi’nin her geçen gün artan yükselişine tanık oluyoruz. Dergilerin ve üniversitelerin değerlendirmelerini sağlayan diğer sistemlerden farklı olarak, bilim insanlarının bireysel performanslarına ve bilimsel üretkenliklerinin katma değerine dayalı bir sıralama ve analiz sistemi olan AD Bilimsel İndeksi (Alper-Doger Bilimsel İndeksi), bilim insanlarının bağlı bulunduğu kurumların da sıralamasını da göstermektedir. Akademisyenlerimizin bireysel anlamda göstermiş olduğu başarılar Üniversitemize de katma değer sağlayıp Üniversitemizi uluslararası sıralamalarda en üst yerlere taşımaktadır. Bu amaçla da çalışmalarıyla başarılı sonuçlara imza atan ve Üniversitemizi dünya sıralamalarında gösteren başta bu 32 akademisyenimiz olmak üzere tüm akademisyenlerimizi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Konu ile ilgili linkler şöyledir:

https://www.adscientificindex.com/university-ranking/?con=&tit=&q=gumushane

https://www.adscientificindex.com/?con=&tit=&q=g%C3%BCm%C3%BC%C5%9Fhane

Haber kaynağı: Gümüşhane Üniversitesi – 25.03.2022

image_print

HABERLER