Gümüşhane Üzerine - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Üzerine

Giriş Tarihi: 02 Ocak 2024 - 0:52

Son Güncelleme: 02 Ocak 2024 - 0:53

Ahmet Efendioğlu

Çok değerli “gümüşhanedenhaber.com” Haber sitesi okuru kardeşlerim ve dostlarım.

İlerleyen yaşımız sebebiyle kendi köşemize çekilerek sakin bir hayat geçirmeyi yeğlemiş iken vefalı ve kadim dostum ve kardeşim Hasan Pir’in bir talebiyle karşılaştım.

Hasan Pir kardeşimiz bana sahibi olduğu www.gumushanedenhaber.com haber sitesinde Gümüşhane’deki görev yaptığım yılların hatıraları dahil olmak üzere ülkemizin her köşesinde yaşamış olduğum hatıralarımı yazmamı ve değerlendirmelerde bulunmamı arzu ettiklerini söylediler. Ben de acizane bu teklifi ve arzusunu yerine getirecek kabiliyetimin olmadığını kendisine söylemişsem de kabul etmediler, ısrarla evet dememi istediler.

Ben 1970’li yıllarda memuriyet sebebiyle 4 seneye yakın bir süre Gümüşhane’de Y.S.E müdürü olarak görev ifa ettim. Görev ifa ettiğim yıllarda Gümüşhanelilerin hak etmediğim halde bana gösterdikleri vefa, sevgi ve misafirperverlik üzerimde derin izler bırakmıştır. Hatta gösterilen bu ilgi sebebiyle geniş bir çevre beni hâlâ Gümüşhaneli olarak bilir. Bu hal elbette benim için de bir gurur ve şeref vesilesi olmuştur.

Uzun yıllardan beri İstanbul’da ikamet ediyorum. Hatıraları ile mutlu olduğum ülkemizin güzel köşelerinden biri olan Gümüşhane’yi unutmam mümkün mü?…

Gümüşhane’de bulunduğum 1970’li yıllarda her türlü siyasi düşünce sahiplerinin hiçbir zaman vefasız davranışlarına şahit olmadım. Her zaman ilgi ve sevgilerini gördüm. O zamanlar yakından tanıdığım ve tanıştığım Turgut Yücel, Ömer Naci Bozkurt ve Mehmet Çatalbaş’a Allah’tan rahmet diliyorum. Erol Tuncer Bey’e de sağlıklı uzun ömürler diliyorum.  O dönemlerde Kuşakkaya Gazetesi’nin sahibi abimiz Turan Tuğlu Bey’in hâlâ yazılarına devam ettiğini duymuş olmak da beni ayrıca mutlu etti.

Bundan sonraki yazılarımızda hem Gümüşhane hatıralarımıza hem de ülkemizde ve dünyada yaşanan eski tabirle hadiseler (olaylar) üzerine inşallah düşüncelerimizi aktarmaya devam edeceğiz.

Saygılarımla.

image_print

HABERLER