GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ’NDE “OKULLARIN GÜVENLİĞİ” GÖRÜŞÜLDÜ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ’NDE “OKULLARIN GÜVENLİĞİ” GÖRÜŞÜLDÜ

Giriş Tarihi: 01 Şubat 2019 - 20:04

Son Güncelleme: 01 Şubat 2019 - 20:07

Gümüşhane’de okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele ve eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik değerlendirme toplantısı yapıldı.

1 Şubat 2019 Cuma günü Vali  Kamuran Taşbilek başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, eğitim öğretimin ikinci yılının huzur ve güven içerisinde geçirilmesinin sağlanması, okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı maddeyle mücadele ve eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar ele alındı.

Toplantıda ilgililerden birifing alan Vali Taşbilek, yaptığı konuşmada öğrencileri alkol, sigara ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan korumak için her türlü tedbirin titizlikle alındığını bildirdi.

Okul çevrelerinin güvenliğinin sağlanması için emniyet ve jandarmanın okul idareleriyle işbirliği içerisinde çalışacağına işaret eden Vali taşbilek şunları söyledi:

“Bütün okulların başlangıç ve bitiş saatlerinin takipçisi olacağız. Okul çevresinde çocukları istismar edebilecek bağımlılıklar, uyuşturucu veya başka şeyler olabilir. Okul çevrelerinde çocukları sıkıntıya sokacak kim varsa yasal gereğini yapacağız. Bu tür kişileri okul çevrelerine sokmak istemiyoruz. Bununla ilgili irademiz, bakış açımız kesinlikle bu. Çocukların herhangi bir bağımlılık yaratıcı hususlarla yönelmesine müsaade etmeyeceğiz. Hepimizin üstüne vebal var, buna özellikle dikkat edeceğiz. Bağımlılıkla alakalı sıkıntı yaşayan çocuğumuz varsa tedavisi noktasında elimizden ne geliyorsa onların yanında olacağız. Çocuklarımızın sağlıklı huzurlu, mutlu güzel bir ortamda eğitim-öğretime devam edebilmelerini sağlayacağız. Öğrencilerimizi önce sosyal ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirip daha sonra akademik olarak en yukarıya taşıyabilmek için çalışacağız. Her başarının daha iyisi var. Eğitim camiasından bunları bekliyoruz. Daha büyük çaba sarf edeceğiz.”

Vali Taşbilek’in konuşmasının ardından toplantı, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun’un kentteki eğitim çalışmalarına ilişkin sunumuyla sona erdi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

image_print

HABERLER