Gümüşhane Valiliği'nde Önemli Toplantı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Valiliği’nde Önemli Toplantı

Giriş Tarihi: 29 Ağustos 2019 - 22:27

Son Güncelleme: 29 Ağustos 2019 - 22:27

Süleymaniye Muzaffer Demirhan Kayak Merkezi Fizibilite ve Master Planı ile Santa, Krom Havzası Bütünleşik Turizm Master Planı Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek başkanlığında gerçekleşen toplantıda görüşüldü.

29 Ağustos 2019 Perşembe günü Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, DOKA Genel Sekteri Onur Adıyaman ve diğer yetkililer katıldı.

Süleymaniye Muzaffer Demirhan Kayak Merkezi Fizibilite ve Master Planı ile ilgili olarak Onur Adıyaman yaptığı sunumda fizibilite çalışmaları kapsamında belirlenen alanda, yörenin pazarlanabilir potansiyel turizm ürünleri ile uyumlu bir konsept dahilinde dört mevsim hizmet verecek şekilde master plan hazırlanacağını, elde edilen verilere dayanarak ulaşım aksları, yerleşim planı, aktivite alanları ve türleri, eğlence-eğitim merkezlerinin de planlanacağını söyledi.

Santa, Krom Havzası Bütünleşik Turizm Master Planı hakkında bilgi veren Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Coşkun Erüz yaptığı sunumda bölgenin geleneksel yapım sistemleri ve malzemelerinin detaylı olarak tanımının yapılarak, sokak dokusu, bahçe duvarları, sokak kaplamaları ile bir bütün olan kentsel peyzajın nasıl onarılacağı, tamamlanacağı veya yeni yapılan sokakların özgün sokaklarla nasıl uyumlu yapılacağı, mutlak korunması gereken doğa, kültürel ve tarihi alanların belirlenmesi ile Santa Mimari restorasyon ve tasarım rehberlerinin hazırlanması çalışmalarının yapılacağını belirtti.

Süleymaniye’nin Kış Turizm merkezi olması yanında, Santa ve Krom Havzasının tarihi ve kültürel mirasının bir bütün olarak korunup yaşatılması amacıyla kültür turizmi açısından önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Vali, Taşbilek şunları belirtti: “Yerel ve ulusal ekonomiye katkı sağlamak amacıyla, kültürel ve tarihi mirasa hayat veren özgünlük kazandıran, sürdürülebilir turizm ve cazibe merkezi olma potansiyelimizi iyi değerlendirerek, etkin ve verimli bir şekilde kullanımına imkan sağlayan master planları yapılacak. Turizm uzun soluklu bir iş. Ciddi bir alt yapı gerektiriyor. Süleymaniye’den Santa‘ya kadar olan destinasyonların pazarlanabilmesi için alt yapı çalışmalarının bir an önce bitirilmesi, pazar payımızı ve rekabet gücümüzü artıracaktır”

Kaynak: Gümüşhane Valiliği

image_print

HABERLER