GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ’NDE PSİKO-SOSYAL KOORDİNASON MERKEZİ KURULDU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ’NDE PSİKO-SOSYAL KOORDİNASON MERKEZİ KURULDU

Giriş Tarihi: 13 Nisan 2020 - 19:05

Son Güncelleme: 13 Nisan 2020 - 19:05

Çin’in Vuhan kentinde başlayan Coronavirüs (covid-19) salgını, birçok ülkede hızla yayılım göstererek Dünyayı tehdit etmeye devam etmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen bu salgından Ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılımını engellemek adına bir çok tedbire başvurulmuştur.

Pandemik influenza ile mücadele sırasında halkımız ve sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanları ile ailelerinin kronik strese ve kötü ruh haline karşı kriz yönetimi, stres yönetimi, öz bakım gibi konularda bilgilendirici çalışmaların yapılması, halkın öfke, korku ve stresini en aza indirebilmek için “Psiko-Sosyal Destek Hattı” oluşturulmuştur.

Pandemik influenza döneminde etkilenenlerin normal hayata uyum sağlaması için baş etme becerilerini geliştirmek amacıyla Gümüşhane Valiliği bünyesinde;  Vefa Sosyal Destek Grubu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gümüşhane Belediyesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Müftülüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Yönetim Müdürlüğü,  İl Sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile beraber iş birliği içerisinde Psiko-Sosyal Destek İl Koordinasyon Merkezi oluşturulmuştur.

Koordinasyon Merkezi bünyesinde Psikiyatri Uzmanı, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Diyetisyen, Çocuk Gelişimci vb. meslek gruplarının yer aldığı Psiko-Sosyal Destek ekipleri hizmet vermektedir.

Bir telefon kadar yakınınızdayız.

Psikososyal Destek Hatları

Gümüşhane-Torul-Kürtün  Destek Hattı : 0535 685 91 46

 Kelkit Destek Hattı                                  : 0533 898 91 46

 Köse – Şiran Destek Hattı                        : 0534 512 91 46

Hafta içi her gün 08:00-17:00 saatleri arasında hizmet verilmektedir. 

KAYNAK: GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ – 13.04.2020

image_print

HABERLER