GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ'NDEN ÇOK ÖNEMLİ YENİ KARARLAR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ’NDEN ÇOK ÖNEMLİ YENİ KARARLAR

Giriş Tarihi: 18 Ağustos 2020 - 9:02

Son Güncelleme: 18 Ağustos 2020 - 9:29

Gümüşhane İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 15.08.2020 Cumartesi günü Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında olağanüstü toplanarak çok önemli kararlar aldı. Alınan kararlar Gümüşhane Valiliği internet sitesinde yayımlandı. 10 maddeden oluşan kararlardan bazıları şöyledir.

15.08.2020 tarih ve 2020/8-8 sayılı karar gereği; “Düğün, nişan, sünnet vb. organizasyonlarda”   salgın tedbirlerine uymayan işyerlerine  birinci ihlalde uyarı, İkinci ihlalde idari para cezası, İşyeri/işletmenin vatandaşlarımızın sağlığını koruyabilecek şekilde uygun hale getirilmesi için üçüncü ihlalde 1 gün; dördüncü ihlalde 3 gün süreyle faaliyet durdurma, cezalarının uygulanmasına karar verildi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı yeni karar gereği denetlenen işyerleri, şehir içi toplu taşıma araçları, ticari taksiler ve kişilerin isim, adres, zaman, varsa ihlalin mahiyeti ve diğer bilgilerin kaydedileceği merkezi bir veri tabanının teşkil edilmesine ve İhlallere dair her türlü şikâyet ve ihbarların yapılabileceği bir çağrı sisteminin kurulmasına da karar verildi.

Alınan bir diğer kararla da; işyerleri, şehir içi toplu taşıma araçları ve ticari taksilerde Hayat Eve Sığar “Güvenli Alan” sisteminin kullanımının yaygınlaştırılması ve vatandaşların sistem üzerinden gelen salgın kurallarına uyumu değerlendiren geri bildirimlerine göre denetimlerin yoğunlaştırılması; bu süreç sonunda tedbirlere uyan işyerlerinin ödüllendirilmesi ve diğer işyerlerinin teşvik edilmesi amacıyla art arda yapılan üç denetim sonucunda Sağlık Bakanlığı “Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi” ile İçişleri Bakanlığı denetim formlarında belirtilen kurallara uyduğu tespit edilen işyerleri, şehir içi toplu taşıma araçları ve ticari taksilere “Güvenli Alan” logosu verilmesine karar verildi.

Gümüşhane Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 15.08.2020 tarih ve 2020/8-8 sayılı 10 maddelik kararın tamamını okumak için linki tıklayınız.

image_print

HABERLER