Gümüşhane Valiliği'nin Deprem Çalışmaları İle İlgili Basın Duyurusu (20.02.2023) - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Valiliği’nin Deprem Çalışmaları İle İlgili Basın Duyurusu (20.02.2023)

Giriş Tarihi: 20 Şubat 2023 - 15:41

Son Güncelleme: 20 Şubat 2023 - 15:41

06.02.2023 Pazartesi günü saat: 04:17’de Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremden etkilenen illerimizde genel hayatı olumsuz etkileyen şartların giderilmesi ve afetzede vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla;

 1.Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce 3 adet arama kurtarma aracı, 1 adet minibüs, 2 adet 4×4 kamyonet ile 24 personel sevk edilmiştir. Ayrıca Afet Gönüllülerinden oluşan 26 kişilik ekip AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde Hatay ve Adıyaman illerinde görevlendirilmiştir. Yerel Destek Ekibi olarak 15 kişilik ekip deprem bölgesine sevk edilmiştir.

2.İl Sağlık Müdürlüğünce, 4 adet UMKE aracıyla beraber 17 personel, 17 adet 112 Ambulansı ve beraberinde 108 personel deprem bölgesine sevk edilmiştir. Ayrıca Gümüşhane Devlet Hastanesinden 38 personel ve 1 araç ile birlikte Tıbbi Sarf Malzemesi sevk edilmiştir.

3.Arama kurtarma konusunda yüksek deneyime sahip Gümüşhane Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencisi 28 gönüllü deprem bölgesine sevk edilmiştir.

4. Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü envanterine kayıtlı 1440 adet katlanabilir sünger yatak, 1600 adet battaniye, 300 adet çadır ve 1440 adet çarşaf seti deprem bölgesine (Gaziantep) sevk edilmiştir.

5. İl Milli Eğitim Müdürlüğü gönüllü personellerinden 47 kişilik ekip Malatya, Adıyaman ve Hatay İllerine görevlendirilmiştir.

 6.İlimiz Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden 19 personel 4 adet araç ile birlikte deprem bölgesine sevk edilmiştir.

7.İlimiz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünden 12 personel 4 araç ile birlikte deprem bölgesine sevk edilmiştir.

8.İlimiz Beşir Derneği Şubesinden arama kurtarma eğitimi almış 8 kişi 2 araç ile birlikte deprem bölgesine görevlendirilerek sevk edilmiştir.

9.İlimiz/İlçelerimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürlüğünden 4 personel, 1 araç ile birlikte deprem bölgesine görevlendirilmiştir.

10. İlimiz çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile merkez, ilçe ve belediyelerinden 5 adet yükleyici , 23 adet ekskavatör, 5 adet itfaiye, 12 adet Hafriyat Kamyonu, 9 adet Treyler, 12 adet Sal kasa 2 adet kanal kazıcı yükleyici, 13 adet insani yardım kamyonu, 2 adet greyder, 5 adet öncü pikap, 4 adet zabıta aracı, 2 adet vinç, 4 adet jeneratör 1 adet akaryakıt tankeri olmak üzere, iş makineleri şoför ve operatörler araçları ile beraber 98 kişi ve 38 kişi yardımcı personel olmak üzere toplamda 136 kişi görevlendirilerek bölgeye ulaştırılmıştır.

11.İlimizde faaliyet gösteren Gümüştaş Madencilik Firması tarafından 9 personel 2 araç ile birlikte deprem bölgesine görevlendirilmiştir.

12. İlimiz ve İlçelerimizden vatandaşlarımızca deprem bölgesine gönderilmek üzere yapılan çeşitli ayni yardım (gıda, su, giyim, battaniye, çocuk bezi vb) malzemeleri 257 adeti tır ve kamyon olmak üzere deprem bölgesindeki illerimize sevk edilmiştir.

13. İl merkezi ve ilçelerimizden hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle, 110 bin civarında roll ekmek, 1000 kutu kek, 6000 adet somun ekmek 300 kilogram peksimet deprem bölgesine gönderilmek üzere sevk edilmiştir.

14. İlimiz Gençlik ve Spor Müdürlüğünden 38 personel 1 araç ile birlikte deprem bölgesine sevk edilmiştir.

15-Gümüşhane Belediye Başkanlığı tarafından 2 adet araçla birlikte 8 kişilik itfaiye-arama kurtarma ekibi ve 3 adet çöp kamyonu deprem bölgesine sevk edilmiştir.

16.İlimiz Köse İlçesinden arama kurtarma gönüllüsü 18 kişi deprem bölgesine sevk edilmiştir.

17.İlimiz Jandarma Komutanlığınca 116 askeri personel Kahramanmaraş İline görevlendirilmiş olup, ayrıca teçhizat ve malzeme nakli için 3 araç ve 6 personel ve taşıma hizmetleri için ise 1 araç bölgede görev yapmaktadır. Buna ek olarak asayiş ve trafik hizmetlerine destek olmak için 3 asayiş timi 3 araç 12 personel Adıyaman İline, 1 Çevre Doğa ve Hayvan Koruma Timi 1 araç 2 personel olmak üzere Gaziantep İline görevlendirilmiştir.

18.İlimiz Kızılay Derneği Gümüşhane Şubesinden bugüne kadar 180 Kızılay Gönüllüsü görev yaptı. Bugün itibarıyla afet bölgesinde 37 Kızılay çalışanı ve 32 Kızılay gönüllüsü görev yapmaktadır.

19.İlimiz Emniyet Müdürlüğünden başta Kahramanmaraş, Hatay İlleri olmak üzere bölgedeki farklı illere 21 araç ile birlikte toplam 126 personel görevlendirilmiştir.

20.İlimiz ve ilçelerinden dini hizmetleri yerine getirebilmek amacıyla 10 adet araç, 42 personel deprem bölgesine görevlendirilmiştir.

21.Deprem bölgesinden kendi imkânlarıyla ilimiz ve ilçelerimize gelen 1596 depremzede vatandaşımız, yakınlarının yanında misafir olarak ve kamu misafirhanesi, otel, KYK yurtlarında misafir edilmektedir.

Depremzede kardeşlerimizin ilimizde misafir edilebilmesi amacıyla, bütün yurtlarımız, misafirhanelerimiz, otellerimiz ve özel sektöre ait barınma yerlerinin tespiti ve planlaması yapılmıştır.

22.İlimizden 6 adet seyyar tuvalet deprem bölgesine gönderilmiştir.

23.İlimiz Sağlık Müdürlüğünden Kahramanmaraş Türkoğlu İlçesine 1 adet seyyar röntgen cihazı gönderilmiştir.

24. İlimiz Tarım ve Orman Müdürlüğü 9 kişilik ilaçlama ekibi 2 araçla birlikte Adıyaman İline gönderilmiştir.

25. Bugüne kadar Afet bölgesinde ilimizin tüm kamu kurum ve kuruluşları ile STK’larından 1172 personel ve 215 araç görev yapmıştır.

Depremler sonrası genel hayatı olumsuz etkileyen şartların ortadan kaldırılması için çalışmalar sürdürülmektedir. Bu kapsamda, afetzede vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için destek çalışmaları yürütülmektedir. Gayretler, Gümüşhane Valiliği AFAD koordinasyonunda kaymakamlıklar, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, sanayi ve ticaret odaları, meslek kuruluşları ile STK’larımızın iş birliğinde devam etmektedir.

Başta Gümüşhanemizin değerli evlatları, değerli hemşehrilerimiz olmak üzere emeği geçen herkese, her kuruma, her organizasyona sonsuz teşekkürlerimizi iletiyor, çok büyük bir felaketin yaşandığı deprem bölgelerindeki kardeşlerimizin ellerinden tutabilmek, sevgimizle, kardeşliğimizle, çabamızla bir nebze de olsa acılarını dindirebilmek için bugüne kadar gösterilen çabanın daha yukarılara taşınabilmesini değerli hemşehrilerimizden, Gümüşhane’nin güzel yürekli insanlarından istirham ediyoruz.

Kaynak: Gümüşhane Valiliği – 20.02.2023

image_print

HABERLER