GÜMÜŞHANE VALİSİ KAMURAN TAŞBİLEK'İN GAZİLER GÜNÜ MESAJI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VALİSİ KAMURAN TAŞBİLEK’İN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Giriş Tarihi: 18 Eylül 2019 - 22:43

Son Güncelleme: 18 Eylül 2019 - 23:03

Gümüşhane Valisi Sayın Kamuran Taşbilek’in Gaziler Günü münasebetiyle yayımladıkları mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“Türk milletinin gururla ve şerefle taşıdığı bir unvan olan gazilik, savaş alanlarında kazanılmış rütbelerin en büyüğü olan şehitlikten sonraki rütbedir. Bu gün kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için üstün bir cesaret örneği göstererek hayatlarını ortaya koyan ve gazilik onuruna erişen kahraman vatan evlatlarını şükran ve minnetle andığımız gündür.

Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Şehit ve gazilerimizin, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için verdiği kutsal mücadele tarih sayfalarında kahramanlık, vatanseverlik destanı olarak yerini almıştır.

Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları her zaman gençlerimize rehber olmalı, onları daima saygıyla ve hayırla yad ederek, bizlere emanet edilen Vatanımıza, Milletimize, Bayrağımıza, manevi değerlerimize sahip çıkarak, birbirimize kenetlenerek daha güçlü bir şekilde milli hedeflerimiz istikametinde hızla ilerlemeliyiz.
T.B.M.M tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanının verildiği bu anlamlı gün dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize minnet ve şükran duygularımızla değerli aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzur dolu bir ömür diliyorum. “

KAYNAK: Gümüşhane Valiliği

image_print

HABERLER