GÜMÜŞHANE VALİSİ KAMURAN TAŞBİLEK'TEN 2019 DEĞERLENDİRMESİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VALİSİ KAMURAN TAŞBİLEK'TEN 2019 DEĞERLENDİRMESİ

Giriş Tarihi: 31 Aralık 2019 - 16:03

Son Güncelleme: 31 Aralık 2019 - 16:09

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, 2019 yılının son gününde sorularımızı cevaplandırdı.

Valis Taşbilek’e yönelttiğimiz soruları ve Valimiz’in cevaplarını sizinle paylaşıyoruz.

Sayın Valim 2019 yılının son günlerini yaşıyoruz.  2019 yılında Gümüşhane için genel bir değerlendirme yapar mısınız?

Gümüşhane’de 2019 yılı içerisinde Bakanlıklardan sağlanan kaynaklar, İl Özel İdare bütçesi, yatırımcı bölge kuruluşları, DOKAP ve DOKA’dan temin edilen proje destekleri ile ilimiz genelinde ulaşım, altyapı, eğitim, sağlık, tarım, kültür, spor, güvenlik gibi alanlarda birçok proje devam etmektedir. Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalarda son derece başarılı sonuçlar aldık.

Gümüşhane’de yaşayan bütün vatandaşlarımızın, devletin hizmet ve imkânlarından faydalanması amacıyla hazırlanan ‘Sosyal Destek Gümüşhane’ projesi ile vatandaşın problem yaşadığı bölgeyi anında teşhis ederek sıkıntıları anında diğer hizmet sunucularına iletip, kurumun o sorunun farkında olmasının sağlayacak proje hayata geçirildi. Bizim devlet olarak temel görevimiz insanlarımıza layıkıyla hizmet sunabilmek. O hizmetten doğru, dürüst, güvenilir, emin ve hızlı bir şekilde vatandaşımızı faydalandırmaktır. Devletimiz tarafından sunulan hizmetler belirlenen süreler ve hukukun cevaz verdiği sınırlar içerisinde doğru ve hızlı bir şekilde yapılmak zorunda. Milletimize yakışır şekilde, sevgi ve muhabbetle hizmet yapılıp yapılmadığının denetlenmesi de bu proje için çok önemli bir hedeftir.

Tüm İlçelerimizi ziyaret ederek, gerek muhtarlarımızın, gerekse kamu görevlisi arkadaşlarımızın bize ilettikleri sorunların çözümü konusunda yüzde 90’ın üzerinde bir gerçekleşme oldu. Vatandaşın memnuniyetini hedef alarak hizmetler yapıyoruz. İlkemiz, vatandaş odaklı çalışarak etkin, verimli ve iş bitirici hizmet sunmaktır. Çalışmalardan istediğimiz verimi alabilmemiz açısından ilgili kurum ve kuruluşların koordinasyon ve işbirliği içerisinde çalışmaları ayrı bir öneme sahiptir.

Genel toplum düzeni açısından 2019 yılını değerlendirir misiniz?

Valilik Makamı olarak,  emniyet ve asayiş hizmetlerinde il genelinde almış olduğumuz tedbirler ve gerçekleştirilen çalışmalarla verimli bir çalışma ortaya koymuş olduğumuzu görüyoruz. Birlik, beraberlik ve koordinasyon içerisinde yapılan çalışmalarla daha huzurlu ve daha güvenli bir Gümüşhane’de yaşamak için bu çalışmaları yapmak zorundayız.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylun’un önemli bir projesi olan yaya öncelikli trafik uygulaması ülke genelinde olduğu gibi aynı anda ilimizde de başladı. Bakanlığımız, birçok vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına sebep olan trafik meselesine çözüm bulabilmek için yoğun güvenlik önlemlerinin yanı sıra farkındalığı artırıcı kampanyalar düzenledi. Bu kapsamda; “Kırmızı Düdük”, ‘’Bu Yolda Hep Birlikteyiz’, “Çocuklar, Polis, Jandarma Trafik Denetiminde” kampanyaları ve karayollarına yerleştirilen maket araçlar, trafik eğitimleri gibi birçok uygulama Gümüşhane’de hayata geçirildi.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu tarafından ortaya koyulan vizyon ve hedefler doğrultusunda, Karadeniz Bölgesinde ilk defa Valilik imkanlarıyla Gümüşhane’de yapılan çocuk Trafik Eğitim Parkı aracılığıyla, ana okulu ve ilkokul çağındaki çocuklarımızın trafik bilincini geliştirmek, çağdaş bir trafik kültürü kazandırabilmek, evrensel trafik değerlerine yönelik farkındalık oluşturmak, teorik olarak verilen eğitimleri pekiştirmek ve gelecek yıllarda ülkemizi trafik değerleri ve kuralların uygulanması noktasında çok özellikli ve üstün bir konuma getirmek amaçlanmaktadır. Ayrıca “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla başlayan trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik trafik eylem planları, kampanyalar, trafik düzenleme ve denetleme ile bilgilendirme faaliyetleri aracılığıyla öğrencilere trafik kuralları ve güvenliği hakkında bilgilendirme çalışmaları da yapılmaktadır.

Çocuk Trafik Eğitim Parkı olarak seçilmesinde amaç; ilimizin dağlık ve engebeli coğrafi koşullarıyla beraber, seçilen alanın spor sahasının yanında olması nedeniyle çocuklarımıza vereceğimiz trafik eğitimiyle birlikte Valiliğimizce başlatılmış olan “Spor Gümüşhane”  projesi kapsamında, ana sınıfı ve ilkokul çağındaki çocuklarımıza sporların anası olarak kabul edilen atletizm başta olmak üzere jimnastik ve diğer branşlarda eğitimler verilerek spor altyapısına katkıda bulunulmasıdır. Mütevazı imkânlarımızla yapımı tamamlanmış olan Çocuk Trafik Eğitim Parkımıza 17.11.1992 tarihinde İstanbul’da teröristlerce yapılan bir saldırıda şehit olan Polis Memuru Cengiz ERKAN’ın ismi verilmiştir.

Gümüşhane İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, kamu esenliğinin sağlanması, okullarımızda sağlıklı ve güvenli bir eğitim öğretim ortamı oluşturulması için okul önünde ve çevresinde okulla ilişkisi bulunmayan ve öğrenciler için risk oluşturacak şahısların uzaklaştırılması ile suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla Valiliğimce alınan kararla çağın gereklerine uygun güvenli eğitim-öğretim ortamı sağlanması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Okullarımız ve öğrenci yurtları çevrelerinde tekel ruhsatının bulunması dolayısıyla sigara satışı yapmasına müsaade edilen market, bakkal, büfe vb. işletmeler,  illegal yollardan sigara satış yapma ihtimali bulunan ve öğrencilerin de uğrak yeri olması muhtemel görülen kafe, internet kafe vb. yerler ayda en az iki kez habersiz denetlenerek öğrencilere ve 18 yaşından küçüklere paket ya da tek dal sigara satışı yapılmaması ve tütün ürünlerinin kullanılmayacağı alanlarda tütün tüketilmesi ile ilgili denetimler de ekiplerimiz tarafından yapılmaktadır. Çocuklarımızın ilgi gösterdiği ticari amaçlı internet toplu kullanım sağlayıcısı olan işletmeler, güvenlik güçlerimiz ve ilgili görevlileri tarafından genel denetimler periyodik olarak yapılmaktadır.

Gençlerimizi ve gençliğe başlangıç yaşı dediğimiz grupta yer alan çocuklarımızı sigarayla başlayan daha sonra da uyuşturucunun değişik varyasyonlarıyla etkisi altına alan madde bağımlılığı konusunun çok daha ileri boyutlara gelmesini önlemek adına devletimizin bütün birimleri ile başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere, ülke genelinde çok özel çalışmalar yürütmektedirler. Bu çalışmalar sayesinde Gümüşhane’de de ilgili birimlerimiz halkımızı ve mahsusen de çocuklarımızı korumak için ellerinden gelen tüm gayreti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da göstermeye devam edecektir.

2019 yılında KÖYDES ve diğer yatırımların değerlendirilmesini yapar mısınız?

İlimiz Köylerinin ve bağlılarının yaşam standartlarını çağdaş seviyeye ulaştırmak için ulaşım ve içme suyu sorunları gibi taleplere ayrılan ödenek ile iş takvimi doğrultusunda, doğru ilkeli ve programlı olarak hedefler planlamıştır. Köy yolları birinci derece önceliklerinin tamamının standarda uygun olarak onarım, sanat yapısı, stabilize ve asfaltlanması, 2. derece ve bağlısı yollarının standarda uygun hale getirilmesi planlanarak çalışmalara devam edilmektedir.

İlimize 2019 yılı uygulamaları kapsamında 25 milyon 26 bin TL KÖYDES ödeneği tahsis edilmiş olup çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir. KÖYDES kapsamında 149 adet yol, 74 adet içme suyu, 7 adet kanalizasyon ve 14 adet sulama alanında olmak üzere toplam 244 adet proje uygulamaya konulmuştur.

2019 yılının sağlık ve eğitim değerlendirmeleri?

Sağlık, tüm birey ve toplumlar için en büyük öneme sahip temel bir ihtiyaçtır. Sağlık çalışanlarımız insan hayatına doğrudan dokunan mesleği yapıyorlar. Sağlıklı olma durumunu sağlayan örgütler ise sağlık kurumlarıdır. Sağlık hizmetlerinin etkili, verimli olarak vatandaşımıza sunulması için Sağlık Bakanlığımızca hedefler doğrultusunda önemli reformlar yapılmıştır ve süreç halen devam etmektedir. Gümüşhane genelinde Sağlık Müdürlüğüne bağlı 3 Devlet Hastanesi, 1 Ağız Diş Sağlığı Merkezi 3 Entegre İlçe Hastanesi, 15 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, 2 Toplum Sağlığı Merkezi, 1 İlçe Sağlık Müdürlüğü, 20 Aile Sağlığı Merkezi, 50 Aile Hekimliği Birimi, 21 Sağlık Evi, 1 Verem Savaş Dispanseri, 1 Halk Sağlığı Laboratuarı, 1 AÇS/AP Merkezi bulunmaktadır. Bu kurumlarda çalışan 1726 personel ile vatandaşlarımıza hizmet verilmektedir. Gümüşhane Devlet Hastanesinde verdiğimizi sağlık hizmetinin yanı sıra,  8 katlı, 200 yataklı ve bünyesinde 10 ameliyathane ile 30 yoğun bakım ünitesi yer alan yeni devlet hastanesinin güçlendirme projesi 2020 Haziran ayında tamamlanacak ve Temmuz ayında yeni hastanemizde sağlık hizmeti vermeye inşallah başlayacağız.

Eğitim konusuna değinecek olursak; eğitim demokratik toplum bilincini geliştirme, karmaşık sorunların anlaşılmasını sağlama, teknolojik ilerlemeye yardımcı olma ve kültürel yetenekleri keşfetme gibi çok yönlü etkilere sahiptir. Gümüşhane’nin genç ve dinamik nüfusu aynı zamanda ülkenin stratejik gücüdür. Bu nüfusun daha iyi eğitim şartlarına kavuşması ve geleceğe daha iyi hazırlanmasının herkesin olduğu gibi bizim sorumluluğumuzdur. Daha güçlü bir Türkiye hedefine ancak eğitim-öğretim sürecini tamamlamış, vizyon sahibi insan kaynağı ile ulaşılabiliriz. Okullarımızın içine giren her çocuğumuzu sosyal olarak, akademik olarak, insani becerileri gelişmiş olarak,   nasıl yetiştireceğiz? Sporla, sanatla, kültürle nasıl buluşturacağız? Bunların çaba ve gayretini göstermemiz lazım. Her çocuğu spora, sanata, kültüre yönlendirebilmek ve bunlarla buluşturabilmek, bu vesileyle de çocuklarımızı nitelikli hale getirebilmek görevimizdir. Okul yaşındaki her çocuğumuzu bir uğraşla, sporla, sanatla ilgili bir beceri ile buluşturalım ki çocuklarımız farklı tür bağımlılıklardan uzak kalsın, sosyalleşme ve beceri kazanma noktasında kabiliyetlerini geliştirsinler. Okullarımızda bu tür aktivitelerle ilgili eksikliği olanları destekleyeceğiz. Toplumu mutlu ve erdemli bir hale getirmek için çocuklarımızı bu noktada çok iyi donatmamız lazım.

2020 için Gümüşhanelilere mesajınız ne olur?

İlimize yapılan yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Planlanan ve devam eden projelerin en kısa zamanda tamamlanması için kurumlarımızla koordineli bir şekilde tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle 2020 yılının ülkemize ve insanımıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm Gümüşhaneli hemşerilerimin sağlık ve huzur içerisinde bir yıl geçirmelerini diliyorum.

SORULARIMIZA VERDİĞİ CEVAPLARDAN DOLAYI VALİMİZ SAYIN KAMURAN TAŞBİLEK’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

HABER- RÖPORTAJ: HASAN PİR – GÜMÜŞHANEDENHABER.COM

image_print

HABERLER