GÜMÜŞHANE VALİSİ MEMİŞ’TEN REKOR HEDEF: “300 KİLOMETRE ASFALT YAPIMI” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VALİSİ MEMİŞ’TEN REKOR HEDEF: “300 KİLOMETRE ASFALT YAPIMI”

Giriş Tarihi: 03 Mayıs 2017 - 17:45

Son Güncelleme: 03 Mayıs 2017 - 17:45

Gümüşhane Valisi  Okay Memiş, 3 Mayıs 2017 Çarşamba günü İl Özel İdaresi’ni ziyaret ederek, yıl içerisinde yapılacak olan çalışmalar ve planlanan çalışmalarla ilgili istişare toplantısı düzenledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Genel Sekreter Yardımcıları Selahattin Kocaman ve Kemalettin Demirkıran ve diğer yetkililerin katıldığı toplantıda Vali Memiş, İl Özel İdaresi’nin yatırım programının yanı sıra tarım ve turizm alanında yapılacak çalışmalar ile KÖYDES, Yeşil Yol, Milli Parklar, İller Bankası ve TANAP kaynaklarıyla yürütülecek yatırımları masaya yatırdı.

Burada yaptığı konuşmada planlanan işlerin önceliklendirilmesini isteyen Vali Okay Memiş: “Makine parkımız sayısal olarak iyi. Bu yıl yaklaşık 300 kilometre asfalt yapmayı planlıyoruz. Bu rakam neredeyse Gümüşhane’den Samsun’a kadar olan yolu ifade ediyor. Bu büyük ve ciddi bir rakam. Elimizden geleni yapacağız. Hedeflerimizi gerçekleştiriyoruz. Ana güzergâhların tamamını asfaltlayacağız.” dedi.

Kürtün ilçesine bağlı 17 köyün bulunduğu Yukarı Kürtün grup yolunda 7,5 kilometrelik beton yol ve BSK asfalt, Torul ilçesi Çit ve Demirkapı grup yollarında da BSK asfalt çalışması yapılacağını ifade eden Vali Memiş; turizme yönelik çalışmalardan Kürtün ilçesindeki Örümcek Ormanları – Güvende yolunun beton yol çalışmasının devam edeceğini, Taşköprü-Dumanlı arasındaki yola da öncelik vereceklerini söyledi.

Toplantıda Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi’nde yapılan çalışmaları da değerlendiren Vali Okay Memiş: kentin en önemli turizm akslarından olan Karaca Mağarası ve Süleymaniye Mahallesi’nde Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi’nden rehberlik hizmeti alınmasıyla ilgili çalışma yapılması talimatını verdi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

image_print

HABERLER