GÜMÜŞHANE VALİSİ OKAY MEMİŞ: “KİMSE BİZE FETÖCÜLER GİTTİ YERİNE ŞUNLARI KOYALIM” DEMESİN - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VALİSİ OKAY MEMİŞ: “KİMSE BİZE FETÖCÜLER GİTTİ YERİNE ŞUNLARI KOYALIM” DEMESİN

Giriş Tarihi: 01 Şubat 2017 - 20:41

Son Güncelleme: 01 Şubat 2017 - 20:41

01.02.2017 Çarşamba günü Kelkit’te, yeni yapılacak olan Emniyet Müdürlüğü hizmet binasıyla ilgili bilgilendirme toplantısına katılan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, burada yaptığı konuşmada FETÖ ile mücadele bağlamında önemli konulara değindi.

Vali Okay Memiş şunları söyledi:

“Bir kentin asayişi, doğrudan görevi olmamakla birlikte öncelikle belediye başkanına emanettir. O köyün muhtarına emanettir. Eğer o köyün, o beldenin, ilçenin ileri gelenleri, yönetimlerini adaletli bir şekilde yaparlarsa, kamu kaynağını çarçur etmezlerse, kamu kaynaklarını başkalarına peşkeş çekmezlerse o memlekette huzur olur. O memlekette huzur olması emniyetin ve jandarmanın işini kolaylaştırır. Hepimiz kamunun kaynağını kullanıyoruz. Kamunun kaynağını Anayasal niteliklere uygun bir şekilde yönetilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mensupları olarak kullanıyoruz. Bizler bu hizmet binalarını ne kadar yapsak azdır. Türk Emniyet Teşkilatı bana göre özellikle 15 Temmuz hain FETÖ darbe teşebbüsünde çok önemli bir sınav vermiştir. 17-25 Aralık’taki süreçle başlayan hain FETÖ yapılanmasının devletin bütün kadrolarına girmesi inanılmaz bir şey. Bu temizliği yapacağız. Emniyet kendi içinde, jandarma kendi içinde yapacak. Hem darbecilerden hem FETÖCÜLERDEN temizleyeceğiz.”

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bu ülkeyi meşru bir şekilde seçilen hükümetimiz yönetmektedir. Yüzde 52 oy almış Sayın Cumhurbaşkanımızın idaresinde yönetilmektedir.  Bunun haricindeki her türlü teşebbüs illegaldir, Anayasa dışıdır, sistem dışıdır. Onun için biz bu mücadeleyi yapıyoruz, yapacağız. Her geçen gün soruşturmalar derinleşiyor. Her gecen gün yeni bilgileri, yeni iddiaları araştırıyoruz. Kolay bir süreç değil bu, yıllara sari bir iş. Ama bu temizliği yaptıkça daha da güçleniyoruz emin olun. Daha yerli ve milli bir Emniyet Teşkilatı, daha yerli ve millî bir ordu ile vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz.”

Devlet olarak herkese eşit mesafedeyiz. Bu yapılanmayı çözerken boşluk oldu diye ilimizde asla başka tarikatlara, başka cemaatlere, başka yapılanmalara da fırsat vermeyeceğiz. Bunu özellikle ifade etmek isterim. Herkes bizim birinci derecede vatandaşımızdır. Her personelimiz, her vatandaşımız bize eşit mesafededir. Biz insanları siyasi meşreplerine, dini inançlarına, felsefi inançlarına göre ayıramayız. Biz devlet olarak herkesin devletiyiz ve herkese eşit mesafedeyiz.  Kimse bize FETÖCÜLER gitti yerine şunları koyalım demesin. O hatayı biz burada yapmayacağız. En azından Gümüşhane’de asla böyle bir şey yapmayacağız.”

(Haber Kaynağı: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

 

image_print

HABERLER