GÜMÜŞHANE VALİSİ OKAY MEMİŞ; MADEN TAŞIMA GÜZERGÂHINA HALKIN KARAR VERMESİNİ İSTEDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VALİSİ OKAY MEMİŞ; MADEN TAŞIMA GÜZERGÂHINA HALKIN KARAR VERMESİNİ İSTEDİ

Giriş Tarihi: 02 Kasım 2016 - 22:34

Son Güncelleme: 02 Kasım 2016 - 22:34

Gümüşhane Valisi Okay Memiş; Gümüşhane’de yayın yapan Gümüşkoza Gazetesi’ne Gümüşhane ile ilgili geniş değerlendirmelerde bulundu.

2 Kasım 2016 Çarşamba günkü Gümüşkoza Gazetesi’nde yer alan Vali Memiş’in yaptığı açıklamalardan  biri de Gümüştaş Madencilik için maden taşıma yol güzergâhı konusu idi.

Vali Memiş; Gümüştaş madencilik için yeni bir yol güzergâhı belirlendiğini belirten Vali Memiş, tabiat parkının ardından, yeni bir yolu bizzat kendisinin de katıldığı bir çalışma ile planlandıklarını söyledi.

Vali Memiş; firmanın Süleymaniye Mahallesi sınırları içerisinde Kırk Bavli mevkiinin altında madencilik faaliyetinde bulunmak istediğini belirterek, “Firma birtakım izinler alması gerekiyor. Bana ifade edildiği şekilde yapıldığı takdirde çok fazla bir sorun görünmüyor. Çünkü kapalı galeri sistemi ile çalışıyorlar. Sadece bir tünelden girecekler.

Gümüşhane olarak dikkat etmemiz en önemli konu bu maden malzemesinin nakli meselesi. Ağır tonajlı kamyonlar ile sıkıntıya neden oluyorlar. Burası için farklı bir yol planlandı. Şehre girilmeden stadyumun arka kısmından çevre yolu kullanılarak bir güzergâh çizildi. Ancak bu faaliyete ben karar vermeyeceğim. Maden işletmesi faaliyetin şehrin kendi karar versin istiyorum. Çünkü yasal açıdan hiçbir sorun gözükmese bile buna halkın karar vermesi gerekiyor.

Milletvekilleri, belediye başkanları, yerel basın, kanaat önderleri ve halk karar vermeli.

Gümüşhane bin yıldır maden kenti. Roma döneminden beri bu böyle. Sadece orada bin kişilik bir istihdam söz konusu. Ama kararı halkın kendisi vermeli. Sadece teknik olarak burada herhangi bir mahsur yoktur demek yetmez. Bu işleri doğru planlarsak herhangi bir sorun olmaz. Bin kişilik bir istihdam katma değerleri ile birlikte beş bin kişinin istihdamı demek” dedi.

 

 

image_print

HABERLER