Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in 15 Temmuz Mesajı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in 15 Temmuz Mesajı

Giriş Tarihi: 13 Temmuz 2018 - 19:26

Son Güncelleme: 13 Temmuz 2018 - 19:26

“Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)/Paralel Devlet Yapılanması’nın (PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış mensupları tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen silahlı darbe teşebbüsü, aziz milletimizin dünya tarihine geçen dik duruşuyla engellenmiştir.

40 yıldır dini ve milli duyguları istismar ederek devletin ve milletin içine sızmaya çalışan FETÖ’nün, 17-25 Aralık’ta yargı cübbesiyle sinsi bir şekilde meşru hükümeti yıkmaya çalışan mensupları, son olarak 15 Temmuz’da asker kılığına bürünerek hain bir teşebbüste bulundular, ancak milletimizin asil, vakur ve dirayetli tutumu karşısında hamdolsun bir kez daha hezimete uğradılar. Yaşanan süreçte ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Gümüşhane’mizin de kurumları, siyasi partileri ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere tüm dinamikleriyle darbenin öğrenildiği ilk andan itibaren ortaya koyduğu irade, birlik ve beraberlik ruhunun bütün sorunların üzerinden gelmek için en önemli güç kaynağı olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

15 Temmuz ve sonrasında tüm dünyanın gıpta ile izlediği muazzam bir sınav veren milletimiz, geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımıza, gururla hatırlayacakları ve bir daha yaşanmaması için de büyük dersler alacakları son derece kıymetli bir tecrübe bırakmıştır.

Geride kalan iki yıllık sürede, başta ben olmak üzere idari ve adli mercilerimiz hukuk içerisinde, anayasal sistem içerisinde kalmak suretiyle bu hain örgütü devletin bütün kademelerinden söküp atmak için ciddi bir mücadele verdik. Ancak biz bu mücadeleyi, FETÖ’cülerin daha önce yaptığı gibi yapmayıp, hiç kimse hakkında sahte delil üretmeden ve hiç kimseye haksızlık etmeden en ufak bir şüphe ve delilin de üstüne giderek verdik, vermeye de devam ediyoruz.

Kahraman milletimizin ikinci kurtuluş savaşı olarak gördüğümüz ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutladığımız bugün vesilesiyle, istiklali ve istikbali için, canı pahasına ülkesini darbecilere ve teröristlere teslim etmeyen; sokaklara ve meydanlara inerek namluların, tankların, uçakların karşısına dikilme cesareti gösteren 249 şehidimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, yakınlarına başsağlığı diliyor ve gazilerimize Allah’tan şifalar diliyorum.”

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

 

image_print

HABERLER