GÜMÜŞHANE VALİSİ OKAY MEMİŞ’TEN SOSYAL HAYATLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VALİSİ OKAY MEMİŞ’TEN SOSYAL HAYATLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Giriş Tarihi: 07 Ocak 2017 - 17:42

Son Güncelleme: 07 Ocak 2017 - 17:42

Gümüşhane Valisi Okay Memiş; İŞKUR Gümüşhane İl Müdürü Dillek Şehnaz Aşıcı’nın Kastamonu’ya İl Müdürü olarak atanması ve 46 yıllık hizmetinin ardından emekli olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Burhanettin Kaya için DSİ tesislerinde 5 Ocak 2017 Perşembe günü düzenlenen veda yemeğinde yaptığı konuşmada “Gümüşhane’nin sosyal yapısı” ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Vali Okay Memiş şunları söyledi:

“Bu ülkenin her tarafı, her karış toprağı bizim. Sadece işimizi yapmakla olmaz. Sokağa çıktığında, yürüyüşüyle, kişiliğiyle, karakteriyle, ahlakıyla il yöneticilerin mutlaka temerküz etmesi gerekir. Bu ilde gördüğüm eksiklerden birisi kamu görevlilerinin, münevver, aydın dediğimiz insanların yeterince hayatın içerisinde etkin ve etkili olmamaları. Hayretler içerisinde böyle bir tespitim var. Eğer sizler toplumda yeterince olmazsanız, sokağın içinde olmazsanız boş insanların laflarıyla uğraşmak zorunda kalırız hepimiz. Onun için bu görevlere atanmanız sadece o işi yapmanız değil, her alanda topluma örnek olmanızı gerektirir hususlardır. Mühendis mühendisliğini yapacak, kaymakam kaymakamlığını yapacak ama mesai haricindeki kişiliği ve karakteriyle topluma bir şeyler katmak durumunda. Bizim sizde göremediğimiz hangi artınız var? Neyiniz var da bu toplumu, görev yaptığınız yerdeki insanları beğenmiyorsunuz? Hepimiz köylü çocuğuyuz ben dahil. Hepimiz bu Anadolu’nun içerisinden çıktık”

(Haber kaynağı: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER