GÜMÜŞHANE VALİSİ OKAY MEMİŞ’TEN SÜLEYMANİYE İÇİN “NEŞTER OLACAK” KONUŞMA - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VALİSİ OKAY MEMİŞ’TEN SÜLEYMANİYE İÇİN “NEŞTER OLACAK” KONUŞMA

Giriş Tarihi: 24 Mart 2017 - 19:12

Son Güncelleme: 24 Mart 2017 - 19:12

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan tarihî Süleymaniye Mahallesi’nin sakinleriyle bir araya gelerek, onay aşamasındaki koruma amaçlı imar planına uygun olarak ana yolların yapılabilmesi için istişarede bulundu.

24 Mart 2017 Cuma günü Tarihî Zeki Kadirbeyoğlu Konağı’nda gerçekleştirilen istişare toplantısına Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş ve mahalle sakinleri katıldı.

Vali Okay Memiş toplantıda şunları söyledi:

“Süleymaniye ile ilgili bir imar planı çalışması var. Koruma amaçlı imar planı çerçevesinde biz artık mesafe almak istiyoruz. Süleymaniye Mahallesi’nin inşallah asfaltını yapacağız önümüzdeki ay. Artık devlet olarak buraya daha fazla hizmet, daha fazla yatırım yapmak istiyoruz. Zaman kaybına tahammülümüz kalmadı. Ben Valilik görevinde 9 ayı bitirdim. Geldiğimden beri herkesin dilinde bir Süleymaniye vardı. Burası çok önemli ve kıymetli. Gümüşhane olarak burayı adeta Safranbolu, Beypazarı gibi yapacağız. Sivil Gümüşhane mimarisiyle bezenmiş bir yer yapacağız inşallah. Söylenenlerin lafta kalmasından yorulduk. O zaman adım atacağız. Acelemiz var. Artık dünyada şehirler yarışıyor. Trabzon’a 500 bin Arap turist geliyor. Biz bu pastadan pay almak istiyoruz. Onun için biraz hızlanmamız gerekiyor. Güzel çalışmalarımız var. 2017 yılı turizmde hamle yılımız olacak. Burada bize müsaade edin. Ardından Belediyemiz kamulaştırma konusunu yapacak. Eğer bunu yapmazsak, buna müsaade etmezseniz buraya 10 yıl daha kimse uğramaz, biz zerre kadar mesafe alamayız. Sizden istediğimiz gayrimenkullerinize değer katacak bir şey. Geçtiğimiz yıl doğal parke taşı ihalesini yaptık. Elektrik hatları yer altına alınacak, doğalgaz buraya kadar geldi, bütün evleriniz doğalgazla ısınabilecek. Onun için de bu yolları tespit etmemiz lazım. Bizim yatırımlara devam etmemiz lazım.  Biraz mesafe almamız lazım. Ben her hafta Cuma günleri buradaki ofisimize geliyorum. Belediye Başkanımız da aynı şekilde. Rektörümüz de yer bakıyor. O da gelecek. Zeki Kadirbeyoğlu Konağı’nı restoran yapacağız. Butik otel için çalışmalara başladık. Burayı canlandıracağız. Aynı zamanda kayak merkezi için yol yapacağız. Canca Kalesi turizm yatırımına alındı. Oraya da başlıyoruz inşallah bu yıl. Canca Kalesi’yle Süleymaniye tam bir turizm merkezi olacak. Bize müsaade edin. Buradan olumlu karar çıkarsa Pazartesi günü iş makineleri gelecek ve yollarda çalışmaya başlayacağız.”

Toplantıda daha sonra vatandaşlar söz alarak yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Plana uygun olarak düzenlenecek yollarda vatandaşların parseline denk gelen 12 noktayla ilgili mahalle sakinlerinden ilk etapta sözlü muvaffakiyet alınan toplantının sonunda, çalışmaların önümüzdeki Pazartesi günü hemen başlaması ve yollarla birlikte elektrik, doğalgaz ve diğer altyapı çalışmalarının da birlikte sürdürülmesi kararlaştırıldı.

image_print

HABERLER